Târgu Mureş a găzduit două conferinţe de tehnologii e-Learning

Evenimente | 3 Noiembrie 2010

Peste 70 de participanţi din România, Italia, Turcia, Canada, Japonia şi Republica Moldova au participat la Târgu Mureş, la sfârşitul lunii octombrie, la cea de-a V-a Conferinţă Internaţională de Învăţământ Virtual (ICVL 2010) coordonată de Universitatea din Bucureşti.

 
Participanţii, în calitate de profesori, cercetători sau specialişti au avut posibilitatea să realizeze un schimb de idei din domeniul tehnologiilor e-Learning pentru educaţie şi cercetare. Cele 78 de lucrări accepate spre publicare în volumul conferinţei sunt rezultate ale diverselor proiecte de cercetare-dezvoltare ce sunt în curs de elaborare în diverse zone ale lumii. Două din aceste lucrări prezentate în cadrul Conferinţei au fost premiate de Intel.

Simultan, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş s-a desfăşurat şi cea de-a VIII-a Conferinţă Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV 2010) coordonată de Universitatea din Bucureşti în colaborare cu companiile Siveco România şi Intel. Peste 170 de participanţi din învăţământul superior, învăţământul preuniversitar şi din mediul economic au reuşit să se întâlnească la U.M.F. Târgu Mureş pentru a dezbate provocările învăţământului în societatea cunoaşterii.

Profesori din mediul academic, profesori din învăţământul preuniversitar, cercetători şi specialişti din domeniul psihologiei şi pedagogiei, elevi alături de profesorii coordonatori, împreună cu specialişti IT şi specialişti din mediul economic, au dezbătut problemele învăţământului şi cercetării privind utilizarea de tehnologii e-Learning şi de tehnologii susţinute de modele şi metodologii.

Dezbaterile au avut loc pe baza lucrărilor şi produselor software elaborate şi prezentate în cadrul celor 68 de lucrări publicate în volumul conferinţei. De asemenea, s-a realizat şi prezentarea unei expoziţii de „Software Educaţional”. Pe baza aprecierilor date de evaluatorii CNIV timp de o saptămână, se vor acorda premii în cadrul concursului „Software Educaţional”. Premiile vor fi acordate de Siveco România, Intel, ABBYY Software şi Star Storage.

Sursa stire: ICVL 2010

Cea mai recentă conferinţă Agora

05 iulie 2017

Intro to Machine Learning:by Dani Livne

Intro to Machine Learning:by Dani Livne

Course Overview: Machine Learning use a set of algorithms which enables computers to solve problems that are classified on a higher complexity level than traditional algorithms. Examples of such [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!