Sistemul ERP, secretul creșterii producției în agricultură

Software | 15 Februarie 2016

Cu toate ca Romania are una dintre cele mai intinse suprafete de teren agricol din Uniunea Europeana, ne aflam pe ultimele locuri din punct de vedere al eficientei utilizarii suprafetei agricole. Pentru a-si spori eficienta, companiile din agro necesita implementarea unor solutii ERP care sa le ajute sa optimizeze activitatile prin automatizarea si simplificarea proceselor critice, prin posibilitatea urmaririi trasabilitatii productiei realizate, sa determine profitabilitatea pe tipuri de culturi si sa eficientizeze costurile pe care le implica detinerea si folosirea logisticii.

Indiferent ca vorbim de companii producatoare si distribuitoare de seminte pentru culturi mari si plante furajere, de companii producatoare de vin sau distribuitori de produse de protectie a plantelor, un software ERP aduce beneficii in gestiunea eficienta a productiei, stocurilor si a inventarului, a achizitiilor, livrarilor si a vanzarilor, reusind sa ofere o vizibilitate totala asupra companiei.

O buna parte dintre proiectele de implementare de solutii de business (ERP, CRM si BI) ale BITSoftware au avut ca beneficiari jucatori importanti din sectorul agricol si agro-alimentar, printre acestia numarandu-se: Jidvei, Alcedo, Tohani SA, Caussade Semences Est Europa, Hortifruct, Avincis, Berser, Leoser, Ostrovit, Lider International, Domeniile Ostrov sau Viticola Corcova.

Jidvei SA este unul dintre principalii producatori de vin din Romania, cu peste 2.600 ha de vie si o productie anuala de peste 1 milion de sticle de vin. Din totalul productiei aproximativ 10% merge la export, pe piete precum China, Polonia, Suedia, Germania, Spania, Italia si Statele Unite. Unul dintre principalele beneficii resimtite in urma implementarii solutiei SocrateCloud ERP a reprezentat-o optimizarea fluxului de informatii intre departamente, care mai departe a condus la o reactie proactiva din partea companiei la schimbarile mediului de activitate, cu efecte pozitive in relatia cu partenerii sai. De asemenea, implementarea solutiei de la BITSoftware a avut o contributie semnificativa in planificarea si controlul productiei, urmarirea cash-flow-ului si a indicatorilor financiari.

Alcedo, lider pe piata de distributie a produselor de protectia plantelor si unul dintre cei mai importanti distribuitori de seminte de porumb si floarea-soarelui a implementat Socrate ERP,  utilizarea lui permitandu-i sa obtina o crestere organica a cifrei de afaceri cu 30-40% anual. Rapoartele furnizate au ajutat managementul companiei sa calculeze profitabilitatea pe fiecare furnizor si articol in parte.

Caussade Semences Est Europa este unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de seminte pentru cultura mare si plante furajere la nivel mondial. Caussade Semences Est Europa a decis implementarea sistemului ERP & CRM, Socrate, de la BITSoftware, pentru cresterea competitivitatii intr-o piata in plina expansiune si pentru o urmarire, in timp real, a operatiunilor pe care le desfasoara atat la nivel local cat si la nivel regional (Romania, Bulgaria, Ungaria si Republica Moldova).

Domeniile Viticole Tohani isi stabilesc strategiile de vanzare cu ajutorul informatiilor din sistemul integrat de gestiune de la BITSoftware. Cu o productie anuala de peste 3.500 de hectolitri de vin pe an si peste 20.000 de facturi, comenzi clienti, facturi, avize si alte documente de plata, solutia Socrate ERP trebuie sa tina pasul cu ritmul alert de dezvoltare a companiei. Astfel, cu ajutorul sistemului ERP, Domeniile Viticole Tohani gestioneaza si optimizeaza stocurile de materie prima si finite, vanzarile si toate procesele pe care le implica activitatile de productie si distributie a vinurilor.

In total, BITSoftware a implementat in jur de 30 de proiecte in domeniul agriculturii, inclusiv furnizori de input-uri agricole. Proiectele implementate au demonstrat eficienta instrumentelor informatice in gestionarea economica a firmelor agricole si au ridicat ideea extinderii utilizarii acestora in aria productiei, cu functionalitati care sa ajute producatorii in planificarea si urmarirea realizarii productiei.

Puteti accesa studiile de caz pentru a afla mai multe detalii despre exemplele prezentate mai sus.

Pentru mai multe informatii despre solutiile BITSoftware, va rugam sa ne contactati pe adresa sales@bitsoftware.ro sau sa consultati site-ul www.bitsoftware.eu. SocrateCloud ERP poate fi utilizat gratuit. Abonati-va si primiti acces gratuit pentru 2 utilizatori: 

Conferinţele Agora

Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 26 octombrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - October 26-27
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 27 noiembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - November 27-28
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 06 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - December 6-7
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 11 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - December 11-12
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Centrul de training autorizat ITtraining, București
 • Când: 31 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: Cursuri, 2-4 zile
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 31 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - Date TBA
Participa la conferinta
Conferinta Agora
31
dec
2017

Cryptography

 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 31 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - Date TBA
Participa la conferinta
Conferinta Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

19 octombrie 2017

Advanced Machine Learning; Scientific Python and Machine Learning

Advanced Machine Learning; Scientific Python and Machine Learning

Course Overview: Data scientists use algorithms and frameworks which enables computers to solve problems that are classified on a higher complexity level than traditional algorithms. Probably the [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!