Innovation Evening, eveniment care a adus pe scenă inovatori cu tehnologii promițătoare pentru piața globală

Evenimente | 29 Aprilie 2015
Marți, 28 aprilie, a avut loc evenimentul Innovation Evening pentru a marca finalul primei ediții RICAP – Programul de Asistență în Comercializarea Inovării.
Cinci antreprenori în tehnologie, participanți în cadrul programului, și-au prezentat produsele inovatoare, vorbind în același timp despre pasiunea pentru tehnologie, nevoia de a avea un produs inovator, dar care să răspundă la cerințele specifice ale pieței, cât și despre ceea ce lipsește ecosistemului antreprenorial din România pentru a permite exitul global al companiilor românești.
La eveniment au participat susținători importanți ai ecosistemului antreprenorial din România, ca Marius Ghenea și Mihai Sfințescu de la 3TS Capital, Ana Maria Andronic – Venture Connect, Ioana Petrescu – consilier al Primului Ministru, cât și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite și a unor companii din domeniul inovării.
Prezentările antreprenorilor au inclus exoscheleți, plăcuțe de programare, orașe inteleginte, Big Data și materiale avansate pentru decontaminarea apei.
Axosuits: de la Iron Man la ajutarea persoanelor cu dizabilități
Axosuits este proiectul unei echipe orădene de ingineri care au dezvoltat un exoschelet de mare putere, care fixat pe corp ajută persoanele cu dizabilități să se deplaseze și facilitează recupererarea celor care au suferit accidente. Exoscheletul arată ca un costum robotic, care funcționează pe baterie, astfel că dispozitivul susține greutatea corpului și le permite utilizatorilor să își miște picioarele.
Proiectul a început în 2013, când Andras Kapy si Dorin Hirte, ambii cu studii în inginerie și cunoștiințe de robotică, au decis că vor lucra împreună la acest proiect.
Proiectul a cunoscut un parcurs spectaculos, ajungând ca de la o simplă schiță să putem vorbi despre un prototip testat în primăvara acestui an.
Inițiatorii proiectului sunt conștienți că există competiție, atât în Statele Unite, cât și Japonia și Israel, dar factorul diferențiator îl reprezintă prețul competitiv datorat software-ului utilizat și designului, cât și ușurința de a-l utiliza.
Aceste elemente au convins și o serie de investitori care s-au alăturat proiectului. Primul a fost Adrian Gheară, angel investor în start-up-uri de tehnologie, urmându-i în a doua etapă de investiții Dan Călugăreanu, Alex Negre și Narcis Ilisei, din zona antreprenoriatului în domeniul IT.
Wyliodrin: start-up-ul pornit din pasiunea pentru electronică
Wyliodrin permite utilizatorilor să automatizeze și să controleze de la distanță plăcuțe electronice atât din componente sofisticate, cum ar fi o stație meteo, cât și la nivel de obiecte simple, ca lămpi, frigidere, mașini cu telecomandă. Orice device electronic deja construit sau pe care cineva vrea să-l construiască poate fi făcut să facă orice, să se aprindă, să cânte, să caute pe net, să te învețe o limbă străină.
Wyliodrin este o platformă software care permite programarea și controlul plăcilor de dezvoltare direct prin intermediul unui browser.
Pe măsura ce avansăm în dezvoltarea proiectului ne dăm seama din ce în ce mai mult că acest produs are un potențial pe piață mult mai mare decât am estimat inițial. Participarea la RICAP ne-a oferit o perspectivă a pieței globale pe care nu am luat-o în considerare la început. Vizita și întâlnirile facilitate în SUA, în cadrul programului, au fost cel mai important lucru care ni s-a întâmplat mie și echipei în ultimii zece ani. Am înțeles cu adevărat lucruri pe care înainte le știam doar din teorie.  – Alexandru Radovici, Leader Wyliodrin
Flashnet, compania tehnologică din Brașov cu operațiuni globale
Flashnet este o companie de tehnologie multidisciplinară care integrează cele mai recente evoluții de hardware și software pentru crearea și implementarea de sisteme pentru orașe inteligente și o infrastructură mai bună.
Fondată în 2005, Flashnet a pornit ca un integrator de soluții tehnice moderne de comunicare în infrastructurile orașelor, prin combinarea mai multor tehnologii (WiFi, WiMax, PLC), având viziunea de a crea primele orașe digitale din Europa de Est. 
În prezent, compania are operațiuni în 8 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Asia, 40 de angajați și o cifră de afaceride 1.660.855 Euro (anul 2014).
Compania produce propriul protocol hardware și software pentru aplicații de management de la distanță pentru iluminat stradal, folosind tehnologia și Internet of Things. 
SAIA: inteligența artificială în sprijinul detectării precoce a cancerului
Compania Solutions of Artificial Intelligence Applications (SAIA), dezvoltă sisteme bazate pe Inteligență Artificială, pentru detectarea precoce a cancerului, diagnosticul, prognosticul și răspunsul la tratament al acestuia.
i-Biomarker oferă o soluție neinvazivă de a prezice pe baza unor determinări moleculare, cu acuratețe 100%, dacă o femeie ce are în familie cancer de sân va face sau nu cancer de sân în următoarele 18 luni. Inteligența artificială este utilizată pentru a extrage informații/cunoștințe din date complexe de biologie moleculară (Big Data), clinice și imagistice.
În dezvoltarea acestor teste moleculare pentru cancer, se pornește de la un număr de determinări moleculare de ordinul zecilor de mii (Big Data. Însă, metodele avansate de inteligență artificială, utilizate cu abilitate, sunt capabile să descopere, din date, atât moleculele relevante cât și relația matematică între valorile acestora și diagnostic – Alexandru Floareș, Președinte SAIA și CEO OncoPredict.
Green Water Nano Technology propune o soluție de decontaminare a apei
Green Water Nano Technology (GWNT) este o companie dedicată cercetării avansate pentru
dezvoltarea şi implementarea de materiale şi technologii avansate destinate depoluării apelor uzate.
Compania a creat UndasNanite, primul material compozit inteligent multifuncțional pentru curățarea eficientă a apelor reziduale. UndasNanite este conceput să funcționeze eficient împotriva tuturor claselor de contaminare a apelor uzate, inclusiv compuși extrem de toxici organici și anorganici, metale grele, cianură de hidrocarburi, etc. Simplitatea UndasNanite permite folosirea acestuia atât de companii mici, cât și în situații de urgență sau în cazul unor calamități naturale.
Srijin pentru antreprenorii în tehnologie
RICAP selectează cele mai promițătoare companii cu tehnologii inovatoare din România și le susține să comercializeze pe piața internațională. RICAP este un proiect realizat de Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală (CRID) şi Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting şi finanţat de Romanian-American Foundation.

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!