Dell Technologies sărbătorește un prim an extraordinar drept cea mai mare companie tehnologică cu acționariat privat din lume

Firme | 13 Septembrie 2017

Dell Technologies, cea mai mare companie cu acționariat privat din lume în domeniul tehnologiei, sărbătorește primul an de la constituirea sa în urma fuziunii istorice dintre Dell și EMC. În acest an inaugural, compania a format o forță de vânzări unificată pentru Dell și Dell EMC și a creat canalul de distribuție Dell Technologies, cu o cifră de afaceri de 35 miliarde de dolari, precum și programul pentru un canal de distribuție global, care a adus 10.000 de noi clienți persoane juridice în portofoliul Dell EMC. De asemenea, Dell EMC a înregistrat o creștere accelerată a veniturilor (un ritm de creștere istoric, aproape dublu), generată de extinderea ofertei comune de servicii către portofoliul actualizat de clienți1 , în primul semestru al anului 2017. În același timp, creșterea a fost impulsionată de vânzarea încrucișată a soluțiilor de servere, stocare, clienți și infrastructură convergentă.

Dell Technologies a obținut aceste realizări importante în condițiile în care a rambursat datorii în valoare aproximativă de 9,5 milioane de dolari2, finalizând rapid trei tranzacții de vânzare a unor operațiuni și continuând să investească masiv în majoritatea tehnologiilor inovatoare pentru clienți. Ca dovadă a startului bun, un nou studiu independent realizat de IDC a relevat că 91% dintre clienții chestionați din toată lumea3 cred că Dell și EMC și-au respectat promisiunile făcute acestora înainte de fuziune.

Dell Technologies anunță de asemenea că GE, cea mai mare companie industrială digitală din lume, a semnat un angajament multianual în baza căruia va utiliza soluțiile de infrastructură și de tehnologie informatică în relația cu consumatorii finali, care vor veni în sprijinul eforturilor de transformare digitală ale GE. Conform acordului, Dell Inc. devine principalul furnizor de infrastructură IT al GE. Tranzacția reprezintă unul dintre cele mai mari contracte cu clienți neguvernamentali din istoria Dell Technologies, Dell sau EMC.

De asemenea, Dell Technologies face public Raportul anual către clienți și prezintă modul în care compania și-a ajutat clienții să își atingă potențialul maxim în viitorul digital, în decursul ultimului an.

„Ne-am stabilit obiective îndrăznețe și ne-am depășit propriile așteptări”, a declarat Michael Dell, președinte și CEO al Dell Technologies. „În acest an, am făcut eforturi imense pentru a satisface cerințele clienților noștri, de la guverne la mici companii în creștere rapidă și la multe dintre marile companii ale lumii care numesc Dell Technologies drept principalul lor partener strategic în materie de IT. Și suntem de-abia la început”.

Familia operațiunilor Dell Technologies include companii precum Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream și VMware. Lider de piață, cu o cifră de afaceri de 74 miliarde de dolari4, are cel mai cuprinzător portofoliu de activități din domeniu, de la edge computing până la centre de date și soluții de cloud.

Alte repere atinse în acest prim an:

INVESTIȚII – Dell Technologies a continuat să investească anual 4,5 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare. Prin intermediul Dell Technologies Capital, a investit alte 100 milioane de dolari în companii nou-înființate cu activități axate pe tehnologii ale viitorului, precum inteligența artificială, învățare automatizată (machine learning), Internetul lucrurilor (Internet of Things), genomică și altele. De la realizarea fuziunii, compania s-a angajat să investească, în etape, aproape 1 miliard de dolari în angajații săi, în strategia de comercializare și în tehnologii pentru domeniile cheie de dezvoltare.

LIDER DE PIAȚĂ – Serverele PowerEdge ale Dell EMC l-au depășit pe cel mai apropiat competitor, devenind cel mai bine vândut server x86 din lume5 conform numărului de unități livrate, iar Dell EMC a fost principalul furnizor de sisteme convergente6. Cota Dell pe piața PC-urilor a continuat să crească, înregistrând 18 trimestre consecutive de creștere anuală a cotei pe piața PC-urilor7. De asemenea, Dell s-a clasat pe primul loc în lume în ceea ce privește livrările de stații de lucru7 și pe primul loc în lume în ceea ce privește livrările de monitoare8. Dell EMC a păstrat prima poziție pe piața sistemelor de stocare All-Flash9 pentru al 12-lea trimestru consecutiv.

REALIZĂRI, PREMII ȘI RECUNOAȘTERE – Michael Dell a fost numit de CRN drept Cel mai influent director executiv al unui canal de distribuție în 2017. Pivotal a fost desemnat Partenerul anului în materie de tehnologie cloud al Google pentru inovațiile continue ale Pivotal Cloud Foundry pe platforma Google Cloud. Familia de sisteme de stocare Unity a Dell EMC a înregistrat venituri de 1 miliard de dolari în primul său an de existență, devenind unul dintre produsele de stocare cu cea mai rapidă creștere din istorie. Produsele Dell au câștigat peste 60 de premii la ediția din acest an a Salonului de produse electronice de larg consum (Consumer Electronics Show). Programul beta VMware Cloud on AWS a fost suprasubscris. SecureWorks s-a poziționat în cadranul „Lideri” al raportului Gartner Magic Quadrant for Managed Security Services (MSS) Worldwide pentru a noua oară consecutiv.10

RESPONSABILITATE SOCIALĂ – Clienții și angajații apreciază angajamentul Dell Technologies, mai puternic decât oricând, față de oameni și de planeta noastră. Astăzi, Dell a fost inclusă în lista „Schimbă lumea” (Change the World List) a revistei Fortune, a fost nominalizată recent în Topul celor 50 de companii care încurajează diversitatea și incluziunea, realizat de DiversityInc, și a asigurat un acces mai bun la tehnologie pentru 2,3 milioane de tineri, prin intermediul unor granturi și parteneriate. În domeniul dezvoltării durabile, compania a evitat ca 99% din deșeurile rezultate din producție să ajungă la depozitele de gunoi, și-a ajutat clienții să economisească 380 milioane de dolari din costurile cu electricitatea ameliorând eficiența energetică a produselor sale, a creat primul lanț global de aprovizionare cu mase plastice recuperate din ocean la scară comercială și s-a angajat să transforme în ambalaje pentru produse peste 7.200 kg de mase plastice care ar fi ajuns în oceane. Dell și Dell EMC au cheltuit împreună 4,9 miliarde de dolari pentru materiale și servicii asigurate de furnizori și mici companii certificate ca fiind deținute de femei sau minorități.

INOVAȚIE ACCELERATĂ – Compania a continuat să dezvolte și să lanseze pe piață produse noi și îmbunătățite pentru gestionarea organizației, la nivelul întregului său portofoliu, printre care:

·Noi oferte către clienți, precum spațiul de lucru inteligent și inovator Dell Canvas, stația de lucru mobilă cu capabilitate VR Precision 7720, laptopurile XPS 13 2-in-1 și Latitude 7285 2-in-1 cu încărcare fără fir și monitorul UltraSharp 8K, cu primul ecran 8K de 32 de inci din lume

·Serverele Dell EMC PowerEdge 14G, fundația ideală pentru centre de date cloud, analitice sau centre de date „software-defined” 

·Reîmprospătarea portofoliului de platforme de stocare end-to-end premium, din gama de mijloc și nestructurate

·Lansarea produselor ScaleIO Ready Nodes și Elastic Cloud Storage, construite pe baza serverelor Dell EMC PowerEdge

·Extinderea capacităților Dell EMC Data Protection în ceea ce privește stocarea în cloud, alături de oferirea de asistență nativă pentru VMware vSphere și VMware Cloud on AWS

·Actualizarea majoră a soluției de stocare protejată Data Domain, lider de piață, și lansarea soluției la cheie integrate Data Protection Appliance

·Evoluția și actualizarea familiei de produse Dell EMC VxRail, singurele echipamente HCI gestionate de aplicația VMware vSAN și proiectate în colaborare cu VMware; mutarea pe serverele PowerEdge, acum compatibile cu Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud, și o ameliorare majoră datorită actualizărilor VMware vSAN și vSphere

·Noi soluții Open Networking, sistemul de operare Dell EMC OS10 și noul program Service Provider Solutions

·Suita Dell EMC ProDeploy, concepută pentru a ajuta clienții să instaleze PC-uri mai repede, mai ușor și cu un control mai bun.

LANȚUL DE APROVIZIONARE – Prin intermediul lanțului său de aprovizionare unificat și datorită abilității sale neegalate de a deservi, asista și intra în contact cu clienți din toată lumea, Dell a livrat 2,55 unități pe secundă (40 milioane de PC-uri; 2,5 milioane de servere/produse pentru gestionarea întreprinderii; 45 milioane de unități software și periferice). La doar 27 de zile de la finalizarea fuziunii, a fost livrat primul produs al companiei rezultat din integrarea Dell și EMC.

ALIANȚEVirtustream a format un parteneriat cu Pivotal pentru implementarea rapidă a aplicațiilor native pentru cloud, iar Virtustream Enterprise Cloud va prelua aplicații/activități esențiale stocate de clienți pe platforma VMware. De asemenea, RSA a finalizat un număr semnificativ de integrări cu alte operațiuni Dell Technologies, printre care pachetul de produse RSA NetWitness Endpoint cu Dell Data Security, integrarea RSA SecurID în VMware Workspace ONE și VMware AirWatch, precum și interoperabilitatea cu VMware AppDefense.

 

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 12 iulie 2018, ora 08:00
 • Info: 2 day course - July 12-13
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 19 iulie 2018, ora 08:00
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!