Dell Technologies prezintă o nouă strategie IoT, o nouă divizie şi noi soluţii pentru accelerarea adopţiei la nivelul clienţilor

Internet | 11 Octombrie 2017

Dell Technologies şi-a prezentat strategia şi viziunea Internet of Things (IoT), a lansat o nouă divizie IoT precum şi noi produse, laboratoare, program de parteneriat şi modele de consum specifice IoT. Acest anunţ subliniează angajamentul companiei Dell Technologies de a ajuta clienții în transformarea în realitate a viitorului lor digital prin navigarea în siguranţă a peisajului complex și adesea fragmentat al IoT.

IoT, un nou model distribuit pentru procesarea de date

Pe măsură ce tot mai mulţi clienţi vor să-şi transforme digital afacerile, un nou model de procesare date începe să prindă contur. În ultimii 15 ani, industria IT a fost martora creșterii Cloud Computing, un model extrem de centralizat pentru furnizarea de servicii IT. Însă într-o epocă în care fiecare tip de dispozitiv, de la telefoane la maşini, becuri de iluminat, termostate şi monitoare cardiace sunt inteligente, apare cerinţa procesării distribuite şi în timp real a informaţiei. Aceste dispozitive pur şi simplu nu pot aştepta primirea unui răspuns de la infrastructura cloud centralizată care ar putea avea întârzieri de ordinul secundelor.

"IoT schimbă fundamental modul în care trăim, modul în care organizaţiile operează şi modul în care funcţionează lumea", a spus Michael Dell, preşedinte şi director general Dell Technologies. "Dell Technologies indică clienţilor noştri drumul către o nouă arhitectură de procesare distribuită, care pune împreună IoT şi inteligenţa artificială într-un ecosistem unic şi interdependent. Implicaţiile pentru societatea noastră globală vor fi profunde."

Clienţii şi-au exprimat o nevoie tot mai mare ca o companie de tehnologie să alcătuiască soluţii IoT complete care să poată fi instalate în organizaţii. Abordarea completă a Dell Technologies faţă de IoT se bazează pe tehnologie şi servicii de top, precum şi pe un ecosistem de parteneri atent alcătuit şi proiectat pentru a genera valoare clienţilor de azi, dar şi pentru pregătirea lor pentru viitor.

Noua divizie IoT a Dell Technologies

Noua divizie IoT a companiei va fi condusă de Ray O'Farrell, VMware CTO, şi are ca principal obiectiv organizarea şi dezvoltarea de produse şi servicii IoT pentru întreaga familie Dell Technologies. Divizia IoT Solutions va combina tehnologii dezvoltate intern cu oferte venite dinspre vastul ecosistem Dell Technologies pentru a oferi soluţii complete clienților.

"Dell Technologies a observat de multă vreme oportunităţile existente în universul IoT aflat în expansiune rapidă, dat fiind trecutul bogat al companiei pe piaţa procesării de date de ultimă generaţie", a explicat Ray O'Farrell, VMware EVP & CTO, şi general manager Dell Technologies IoT Division.  "Noua noastră divizie de soluţii IoT va fructifica expertiza acumulată în toate zonele de activitate Dell Technologies pentru a ne asigura că furnizăm soluţia corectă – în combinaţie cu vastul nostru ecosistem de parteneri – pentru satisfacerea nevoilor clienţilor şi pentru a-i ajuta pe aceştia să instaleze sisteme IoT mai repede şi mai bine."

Investiţii organice în viitorul nostru IoT – produse, laboratoare şi program de parteneriat

În următorii trei ani, Dell Technologies va investi 1 miliard USD în produse, soluţii, laboratoare, programe de parteneriat şi ecosisteme IoT noi.

Astăzi Dell Technologies deja furnizează Edge Gatways, care pot fi securizate şi gestionate de către VMware IoT Control Center. Serverele Dell EMC PowerEdge C-Series au fost îmbunătățite pentru procese batch learning şi machine learning ca parte a nucleului distribuit. Soluţiile Dell EMC Isilon şi Elastic Cloud Storage oferă stocare de tip fişier şi obiect pentru volume masive de date şi permit operarea de analytics prin HDFS. Pivotal Cloud Foundry (PCF) şi Pivotal Container Service (PKS) constituie o platformă ideală de dezvoltare de noi aplicaţii analitice bazate pe cloud. Serviciul PCF de la Virtustream oferă un serviciu gestionat Pivotal Cloud Foundry care simplifică instalarea şi operarea de fluxuri de lucru mission-critical în Virtustream Enterprise Cloud, în timp ce Virtustream Storage Cloud este disponibil pentru stocare de tip cloud object off-premises. În cele din urmă, Dell Boomi conectează rapid datele relevante pentru a îmbunătăți analiza bazată pe cloud şi procesele de deep learning.

Printre iniţiativele de dezvoltare produse noi se numără:

 • Dell EMC ‘Project Nautilus’: Software care activează absorbirea  şi ordonarea de şiruri de date dinspre portalurile IoT în timp real. Datele pot fi ulterior arhivate în zone de stocare de tip fişier sau obiect pentru analiza lor aprofundată;
 • Project Fire: o platformă hyper converged parte a familiei VMware Pulse de soluţii IoT care include management simplificat, procesare locală, stocare şi aplicaţii IoT precum analiza sistematică a datelor sau a statisticilor în timp real. ‘Project Fire’ permite firmelor să fructifice mai rapid cazurile de utilizare IoT şi să dispună de software consistent de infrastructură.
 • RSA "Project IRIS": Actualmente în dezvoltare în cadrul RSA Labs, IRIS extinde capabilitatea de tip Security Analytics pentru a furniza vizibilitate în cazul ameninţărilor şi monitorizare la graniţă;
 • Tehnologii disruptive precum acceleratoarele de procesoare vor creşte gradul de velocitate a soluţiilor analytics la graniţă. Colaborarea Dell Technologies Capital Investment cu lideri din industrie precum VMware, Intel şi NVIDIA în cadrul Graphcore reflectă oportunităţile de optimizare a serverelor pentru performanţe mai bune legate de AI, machine learning şi deep learning.
 •  

Clienţii pot, de asemenea, să viziteze acum unul din laboratoarele Dell Technologies IoT nou proiectate.

Printre iniţiativele de servicii noi se numără:

 • Servicii de consiliere, incluzând consultanţă strategică pentru fixarea de obiective de afaceri, design de infrastructură, servicii de instalare şi suport.
 • Implementarea "Worldwide Herd", servicii de consultanţă pentru efectuarea de analize inteligente asupra datelor dispersate geografic – o chestiune tot mai importantă legată de activarea proceselor deep learning asupra seturilor de date care nu pot fi deplasate din motive de dimensiuni, reglementări şi sensibilitate.
 •  

În plus, concentrându-se primordial pe tehnologie şi servicii, strategia Dell Technologies este accea de a creşte amprenta IoT prin intermediul unui program şi al unui ecosistem puternic de parteneri.

 • Programul premiat de parteneriat IoT Solutions Partner Program este un program multi-nivel atent monitorizat care cuprinde peste 90 de parteneri însumând nume precum Intel, Microsoft şi SAP, până la firme start-up precum Action Point, IMS Evolve, FogHorn şi Zingbox.
 • Programul va sprijini acum parteneri din toate zonele de activitate Dell Technologies, permiţând colaborarea mai facilă şi implementarea de planuri.
 • Un exemplu al ecosistemului de parteneri în funcţiune îl reprezintă recentul anunţ legat de colaborarea dintre VMware şi SAP pentru crearea unei soluţii integrate pentru IoT analytics şi aplicaţii verticale. Soluţia utilizează VMware Pulse IoT Center, SAP Cloud Platform şi SAP Leonardo, şi este proiectată pentru a ajuta clienţii să fructifice mai rapid cazurile IoT şi pentru scalarea mai facilă.

Dell Technologies îşi menține angajamentul către deschidere şi standardizare în IoT prin participarea la proiecte precum  EdgeX Foundry, Industrial Internet Consortium (IIC) şi OpenFog Consortium. Alimentat de codul sursă Dell, EdgeX Foundry este un proiect open source neutru din punct de vedere al vendorilor de construire a unui cadru comun de interoperabilitate pentru facilitarea unui ecosistem edge computing. De la lansare, în aprilie 2017, EdgeX Foundry a crescut la peste 60 de organizaţii membre. Recent, proiectul a anunţat  atingerea primului reper important prin lansarea codului ‘Barcelona’, precum şi o alianţă oficială cu IIC de colaborare în crearea de bancuri de testare soluţii.

IoT generează noi modele de venituri pentru clienţi, precum şi noi opţiuni de finanţare. Dell Technologies oferă clienţilor flexibilitate a plăţilor asemănătoare cu cea din cloud prin intermediul modelelor de consum flexibile Dell Financial Services. Aceste soluţii de plată sunt disponibile în întraga familie Dell Technologies de activităţi şi permit clienţilor flexibilitate în termeni de achiziţie şi consum de tehnologie.

Investiţii în viitorul IoT prin Dell Technologies Capital

Dell Technologies Capital, pârghia de finanţare a Dell Technologies, colaborează îndeaproape cu noua divizie IoT, oferind informaţii relevante din industrie și sprijin în susținerea agendei sale strategice. Prin intermediul investiţiilor în start-upuri şi antreprenori care promit, Dell Technologies Capital oferă o legătură valoroasă către ecosistemul extern de inovare, accelerând eficient dezvoltarea şi instalarea de noi tehnologii şi soluţii IoT, AI şi ML. Dell Technologies Capital prezintă mai jos câteva din aceste firme start-up şi investiţii evidenţiate în cadrul evenimentului IoT organizat de companie în New York, printre care se numără:

 • Edico Genome, firma care a creat primul procesor din lume menit analizării datelor secvenţiale de generaţie următoare
 • FogHorn Systems, dezvoltator de top de software de ultimă generaţie pentru soluţii IoT
 • Graphcore, dezvoltator de procesoare de generaţie următoare optimizate pentru accelerarea soluţiilor AI
 • Moogsoft, lider de piaţă în aplicarea inteligenţei artificiale la operaţiuni IT (AIOps)
 • Zingbox, dezvoltator de soluţii de securitate IoT pentru activarea Internetului lucrurilor de încredere (Internet of Trusted Things)

 

Citate

David Rosenberg, cofondator şi CEO, AeroFarms

"AeroFarms redefineşte agricultura prin combinarea expertizei de talie globală din horticultură, inginerie, siguranţa alimentară, nuturiţie şi ştiinţa datelor în scopul stabilirii unui nou standard de producţie şi calitate. Suntem în egală măsură firmă de capabilităţi şi fermieri, utilizând ştiinţa şi tehnologia pentru a ne atinge viziunea de agricultură controlată total. Am lucrat îndeaproape cu Dell Technologies la dezvoltarea de unelte pentru monitorizarea şi urmărirea wireless a produselor noastre de-a lungul procesului de creştere de la sămânţă la produs final ambalat. Dell Technologies înţelege nevoile noastre de infrastructură IoT şi integrare, astfel că avem acum ocazia de a colabora la soluţii suplimentare pe măsură ce ne transformăm fermele în oraşe importante în întreaga lume."

Christopher R. Wilder, Senior Analyst Internet of Things

"Astăzi există soluţii  IoT reale disponibile pentru organizații care cresc eficienţa, reduc riscul, îmbunătăţesc experiența clienţilor şi creează noi fluxuri de venituri şi modele de afaceri pentru cazurile funcţionale specifice. Moor Insights & Strategy recomandă organizațiilor care caută să identifice, proiecteze şi să instaleze soluţii IoT să ia serios în considerare Dell Technologies ca partener de cooperare. Experienţa, portofoliul vast de soluţii, programul de parteneriat atent programat, suportul global şi dimensiunea globală fac din Dell Technologies o firmă cu o poziţie unică în calitate de furnizor de prim rang şi complet de soluţii IoT în cadrul industriei."

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!