Dell simplifică drumul către cloud, virtualizare şi VDI prin intermediul unui portofoliu întărit de soluţii VMware end-to-end

Cloud | 3 Septembrie 2015

Dell a anunţat actualizări ale soluţiilor sale end-to-end pentru VMware, de la centre de date la sisteme şi managementul dispozitivelor, până la zona de clienţi thin. Anunţate în cadrul VMworld, aceste noi oferte au ca scop înzestrarea clienţilor cu soluţii de dimensiuni adecvate, uşor de gestionat, pentru cloud, virtualizare sau VDI pentru acoperirea nevoilor lor de afaceri. Dell adaugă noi capabilităţi VMware la portofoliul său deja cuprinzător, şi continuă să ajute la rezolvarea provocărilor cu care se confruntă clienţii şi la generarea unui drum mai simplu către medii virtualizate şi către cloud.

Dell oferă instrumente suplimentare clienţilor VMware în călătoria lor către cloud-ul hibrid

Cercetări recente efectuate de Dell arată că zona de cloud hybrid – abilitatea de a instala şi gestiona aplicaţii peste soluţii de cloud public, privat şi gestionat – reprezintă viitorul pentru IT-ul enterprise. Pe măsură ce firmele de toate dimensiunile migrează activele IT către medii cloud private sau hibride, Dell şi VMware lucrează împreună la simplificarea şi accelerarea călătoriei clienţilor către cloud.

Noua versiune Active System Manager (ASM) 8.1.1 lansată de Dell se integrează acum cu platforma VMware vRealize Suite de cloud management, permiţând clienţilor Dell ASM să integreze în mod fluid mediile fizice şi virtuale, precum şi provizionarea dinamică a cloud-ului end-to-end în cadrul VMware vRealize Suite. Integrarea Dell ASM cu VMware vRealize Suite include un plugin pentru vRealize Orchestrator şi vRealize Automation pentru a:

Permite analiştilor sau arhitecţilor IT să introducă şabloane de mare eficienţă ASM şi metode de automatizare în fluxurile de lucru vRealize Orchestrator, în scopul integrării fără sincope în procesele de afaceri existente, cum ar fi cererile, aprobările, help desk şi partea de self-service – astfel economisindu-se timp şi efort manual, şi îmbunătăţindu-se rata de răspuns şi consistenţa

Suporta instalarea la cerere, facilă şi rapidă, de către utilizatori a şabloanelor de infrastructură şi fluxuri de lucru prefabricate, conform bunelor practici, din catalogul de servicii vRealize Automation cu doar câteva click-uri.

Proiectată prin integrarea ASM cu VMware vCenter, noua integrare vRealize Suite furnizează clienţilor o soluţie completă end-to-end pentru instalarea şi gestiunea soluţiilor de cloud privat şi hibrid de la Dell şi VMware. De asemenea, ASM este tehnologia fundamentală pentru un nou preview tehnologic de la Dell oferit în cadrul VMworld, Dell Hybrid Cloud Platform Reference Architecture with VMware vRealize. Această arhitectură de referinţă este proiectată pentru a ajuta clienţii să urgenteze proiectarea şi instalarea unei soluţii VMware de înaltă disponibilitate şi mare scalabilitate pentru cloud privat sau hibrid.

VMware, pe de altă parte, a lansat EVO SDDC, soluţia proiectată pentru simplificarea construcţiei şi instalării de centre de date definite software de mari dimensiuni. Denumit anterior cu numele de cod EVO:RACK, acest program a fost prezentat ca preview tehnologic anul trecut. Dell a fost implicată în dezvoltarea şi în testările beta ale soluţiei. Disponibilitatea comercială pentru soluţia Dell cu EVO SDDC incorporat este proiectată a se alinia cu disponibilitatea comercială pentru programul VMware, în prima jumătate a anului 2016.

Soluţii croite de Dell pentru VMware EVO:RAIL actualizate cu densitate şi performanţe crescute

În calitate de vendor pentru care este uşor să planifice, instaleze şi ruleze VDI, dar şi de partener calificat care aduce primul pe piaţă EVO:RAIL, Dell foloseşte oportunitatea acestui moment pentru a furniza noi actualizări pentru Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL, Horizon şi Infrastructure Editions. Dell livrează densitate şi funcţionalitate îmbunătăţite, precum şi configuraţii adiţionale, pentru a oferi clienţilor mai multe opţiuni pe măsură ce ei îşi scalează infrastructura. Construită pe serverul PowerEdge C6320 – parte a portofoliului de servere Dell PowerEdge de generaţia 13 – actualizarea de la Dell poate oferi clienţilor o creştere de 60-80% a densităţii, de la 250 la 440 de utilizatori pentru desktop virtual şi încărcări de lucru aplicaţii, în acelaşi timp scăzând costul per locaţie aplicaţie de la 400 USD la 210 USD. Clienţii care caută să-şi optimizeze densitatea pot alege, de asemenea, o nouă configuraţie de înaltă performanţă care să le satisfacă nevoile.

Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL oferă clienţilor scalabilitate fie în cadrul infrastructurii virtuale, fie în cadrul fluxurilor de lucru pentru desktop-uri vituale şi aplicaţii. Cu aceste soluţii, clienţii pot scala cu uşurinţă performanţele şi lărgimea de bandă prin intermediul aplicaţiilor suplimentare care pot fi combinate într-un singur mănunchi de aplicaţii.

Wyse ThinOS 8.1 şi Cloud Client Manager Release 8: Securitate, conectivitate, performanţe şi gestionabilitate mai mari pentru clienţii Wyse

Dell a lansat cea mai nouă versiune a sistemului său de operare, Wyse ThinOS, ThinOS 8.1, sistemul de operare thin client imun la viruşi care furnizează cele mai noi protocoale de înaltă performanţă pentru virtualizarea desktop şi a aplicaţiilor, inclusiv pentru VMware Horizon. În mod special proiectat pentru clienţi Wyse, de la nivelul cel mai coborât la cel mai înalt, Wyse ThinOS este ideal pentru organizaţii care caută să-şi protejeze datele şi IP-ul cu timpi mici de nefuncţionare a sistemului.

 

Caracteristicile includ:

Caracteristici extinse de securitate: Firmware-ul uşor nu oferă suprafaţă de atac, astfel ajungându-se la imunitate completă în faţa viruşilor şi a malware-ului, şi include autentificare 802.1x îmbunătăţită prin cablu şi wireless, de la toate tipurile de conexiune EAP la autentificarea robustă bazată pe LAN.

Conexiune mai bună: Furnizând suport periferic extins, ThinOS 8.1 include suport pentru USB 3.0, alături de o gamă mai largă de tastaturi, dispozitive mouse, camere web, căşti audio, imprimante şi monitoare. Oferă conectivitate VPN şi conectivitate WAN mai rapidă faţă de versiunea anterioară.

Suport întărit pentru domeniul sanitar: ThinOS 8.1 suportă sistemul Caradigm de conectare single sign-on, fapt care permite utilizatorilor precum angajaţii din domeniul asigurării sănătăţii să introducă un badge în scop de autentificare într-un desktop.

Gestionabilitate uşoară: Cea mai nouă versiune de sistem de operare face uşoară gestionarea unei flote de clienţi thin Wyse, fie în locaţie, prin intermediul serverului de fişiere "hands off", Dell Wyse Manager, fie pe bază de cloud cu Wyse Cloud Client Manager. Oferind cea mai largă gamă de suport pentru protocoale de virtualizare desktop şi aplicaţii, ThinOS 8.1 oferă clienţilor posibilitate de alegere din punct de vedere al intergrării clienţilor de tip thin în mediul lor VDI şi furnizează capabilităţi de management îmbunătăţite faţă de generaţia anterioară.

De asemenea, Dell a lansat cea mai nouă versiune Wyse Cloud Client Manager, CCM release 8, o platformă de management bazată pe cloud care gestionează clienţi de tip thin, dispozitive mobile şi spaţii de lucru Enterprise Mobility Manager (EMM) de la o singură consolă. Prin această lansare, Dell duce managementul bazat pe cloud al clienţilor de tip thin la următorul nivel prin extinderea disponibilităţii CCM pentru clienţi de tip thin bazaţi pe Windows Embedded Standard (WES) şi SUSE Linux, în completarea Wyse ThinOS. Prin platforma Wyse Device Manager (WDM), care furnizează management centralizat al clienţilor Wyse de tip thin şi zero, incluzând clienţi PCoIP zero, Dell este singurul furnizor care oferă opţiuni integrate de management cloud şi dispozitive mobile pentru clienţi de tip thin printr-o singură ofertă bazată pe cloud.

Printre caracteristicile CCM release 8 se numără:

Control sporit: Controlul de tip Granular Role Based Access Control (RBAC) introduce un nivel de administrator de grup. Administratorul general poate delega administrarea către un supervizor de grup care să gestioneze la nivel de grup, fapt care permite un management al clienţilor mai eficient.

Livrare locaţie eficientă: Actualizările mai rapide şi mai eficiente la nivelul clienţilor economisesc timp şi bani prin reducerea traficului WAN de trimitere actualizări şi imagini către clienţi, mai ales la momente de vârf.

Integrare de platforme mai profundă: CCM release 8 include Wyse Device Agent, un agent unificat care suportă toate soluţiile de management clienţi de tip thin, incluzând aici Wyse Device Manager (WDM), Wyse Client Manager (WCM), Cloud Client Manager (CCM) şi soluţiile de generaţie următoare. Această caracteristică furnizează posibilităţi de mentenanţă trans-platformă, bazată pe politici, şi timp mai scurt de comercializare caracteristici, ceea ce înseamnă productivitate IT mai mare.

Pentru a afla mai multe despre aceste soluţii, vizitaţi www.dell.com/wmware.

Citate:

Jim Ganthier, VP şi GM Engineered Solutions and Cloud, Dell

"Portofoliul inovator de la Dell ajută clienţii să proiecteze, instaleze şi gestioneze cu rapiditate cloud-uri hibride prin intermediul unor soluţii reale end-to-end, de la dispozitiv la centrul de date, cu ajutorul software-ului specific, al suportului şi serviciilor financiare necesare pentru satisfacerea călătoriei unicat a fiecărui client către o stare finală de cloud hibrid. Mai multe studii au demonstrat valoarea pentru client şi rata accelerată de comutare a instalărilor anterioare de cloud public exclusiv către medii de cloud hibrid. Inovaţiile Dell, cuplate cu parteneriatul nostru extins şi continuu cu VMware, permit clienţilor noştri mutuali nu doar să atingă nivelul menţionat anterior, ci şi să ajungă la rezultate bune de afaceri".

Steve Lalla, VP Commercial Client Software and Solutions, Dell

"Dell continuă să furnizeze soluţii care fac infrastructurile de tip desktop virtual uşor de planificat, instalat şi operat, de la soluţiile noastre VDI end-to-end precum Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL Horizon Edition, la sistemul nostru de operare ThinOS 8.1 pentru clienţi Wyse de tip thin şi soluţii de management în cloud precum Cloud Client Manager. Colaborarea noastră strânsă cu VMware ne permite să furnizăm astfel de soluţii cuprinzătoare clienţilor noştri din cadrul mediilor VMware Horizon."

 

Ralf Klein, Vice President, Identity and Access Management, Caradigm

"Dell şi Caradigm au un obiectiv comun de a construi soluţii care să permită angajaţilor din domeniul sanitar să-şi petreacă mai mult timp alături de pacienţi. Incorporarea soluţiilor Caradigm de unică conectare şi management contextual în sistemul de operare Wyse ThinOS, imun la viruşi, de la Dell, oferă clienţilor noştri din domeniul sanitar calea cea mai rapidă şi mai securizată de a accesa informaţii critice despre pacienţi prin intermediul punctelor de acces de tip thin client din întreaga facilitate de îngrijire a sănătăţii.

David Russell, Assistant Director of Information Technologies, El Dorado County

"El Dorado County oferă actualmente servicii de sănătate, găzduire şi siguranţă publică unui număr de peste 180.000 de locuitori, număr care este în continuă creştere. Personalul nostru IT, restrâns ca număr, căuta o soluţie de virtualizare uşor de instalat şi gestionat, pe care se putea pune bază în sensul suportării aplicaţiilor de tip mission critical din locaţia noastră de recuperare în caz de dezastre. Soluţia Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL a satisfăcut toate nevoile noastre. Aplicaţia hiper-convergentă s-a încadrat fără probleme în spaţiul nostru limitat de centru de date, iar uşurinţa ei de folosit şi gestionat ne permite nouă să cheltuim mai puţin timp cu sarcini cotidiene de management şi să acordăm mai mult timp proiectelor strategice care ne vor aduce succesul în viitor".

Disponibilitate

ASM 8.1.1 va fi disponibilă în septembrie 2015

Un preview tehnologic al Dell Hybrid Cloud Platform Reference Architecture cu VMware vRealize are loc chiar acum la VMworld. Arhitectura de referinţă va fi disponibilă la modul general la sfârşitul anului 2015

Wyse ThinOS 8.1 şi Cloud Client Manager release 8 sunt acum disponibile pentru clienţii Wyse de tip thin din întreaga lume

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!