Dell lansează noi servere de putere pentru a răspunde celor mai solicitante aplicaţii din mediul Enterprise

Hardware | 30 Aprilie 2015

Dell anunţă extinderea portofoliului său de servere PowerEdge din generaţia 13, incluzând PowerEdge R930, cel mai puternic server Dell proiectat special pentru cele mai solicitante aplicaţii din mediul Enterprise, cum ar fi bazele de date in-memory, managementul relaţiei cu clienţii (CRM) şi planificarea resurselor întreprinderii (ERP). Odinioară un domeniu rezervat exclusiv sistemelor UNIX, aceste aplicaţii trec tot mai mult pe platforme x86, din raţiuni de inovaţie îmbunătăţită, capabilităţi suplimentare şi cost total al deţinerii mai mic.

Piaţa globală a serverelor x86 a crescut cu peste 600% de când Dell a lansat pentru prima dată portofoliul PowerEdge, cu aproximativ douăzeci de ani în urmă, în vreme ce piaţa non-x86 a înregistrat un declin constant – comprimându-se cu 70% între anii 2000 şi 2013. În ciuda acestui declin, piaţa non-x86 înseamnă o ţintă de adresat în anul 2015 de 9,1 miliarde USD (1). Cu ajutorul PowerEdge R930, alături de aplicaţiile software şi serviciile Dell, mulţi dintre aceşti clienţi non-x86 pot migra cu uşurinţă de la UNIX la Linux, pentru a ajunge să deţină centre de date mai inovatoare şi mai pregătite pentru viitor.

"Pe măsură ce afacerea noastră creştea, sistemul pe care îl foloseam anterior devenea tot mai încet, tot mai greu de gestionat şi mai puţin fiabil," a declarat Gan Desheng, manager de sub-divizie, Information Management, Ameco Beijing. "Am început să căutăm un sistem nou, care să ţină pasul cu nevoile noastre de afaceri, şi am decis să migrăm de la servere RISC la servere x86. Trecând de la sistemele UNIX din seria P de la IBM la serverele PowerEdge din seria R9 de la Dell, am reuşit să reducem costul total al deţinerii echipamentelor cu aproape 50 la sută, să atingem o fiabilitate a sistemului de 99,99% şi să îmbunătăţim de 3,5 ori performanţa sistemelor pe care rulează aplicaţia SAP® ERP.

PowerEdge R930 e construit pentru performanţă, scalabilitate, fiabilitate şi uşurinţă de gestionare

Serverul tip rack PowerEdge R930 poate scala cu uşurinţă pentru optimizarea tranzacţiilor şi operaţiunilor, în acelaşi timp reducând latenţa. Echipamentul permite utilizatorilor să:

Maximizeze performanţele aplicaţiilor, prin creşterea cu 22% a performanţei faţă de  modelul nostru anterior de server, deţinător de record mondial în testele din zona vânzărilor şi distribuţiei ERP (2). Prin folosirea împreună cu soluţia Fluid Cache for SANde la Dell, organizaţiile pot amplifica şi mai mult performanţele legate de tranzacţii şi pot adopta mai multe maşini virtuale pentru creşterea productivităţii.

Scaleze încărcări de lucru în mod flexibil, prin aducerea zonei de stocare date mai aproape de zona de procesare şi prin extinderea scalabilităţii stocării de date şi a amprentei mari de memorie. PowerEdge R930 dispune de viitoarea familie de procesoare  Intel® Xeon® E7-8800/4800 v3, 6TB de memorie în 96 de DIMM-uri, 24 hard discuri interne şi suport pentru până la opt PowerEdge Express Flash NVMe PCIe SSD-uride mare performanţă. 

Dell a fost primul producător care a livrat NVMe PCIe SSD-uri, iar acum oferă cea mai bună capacitate de stocare din industrie cu noul SSD 3.2TB PCIe. SSD-urile PowerEdge Express Flash NVMe PCIe de la Dell furnizează performanţe ultra-înalte, încărcare frontală, dispozitive de conectare la cald de 2,5 inci, oferind de până la de zece ori mai multe operaţiuni input/output pe secundă (IOPS) faţă de SSD-urile tradiţionale (3).

De asemenea, utilizatorii pot armoniza un mix de HDD-uri şi SSD-uri SAS cu SanDisk DAS Cache pentru a reduce preţul cu 23% faţă de o configuraţie SSD exclusivă, în acelaşi timp îmbunătăţind performanţa de nouă ori faţă de o configuraţie HDD exclusivă (4).

Protejeze aplicaţiile mission-critical şi data-intensive cu ajutorul caracteristicilor înglobate de fiabilitate, disponibilitate şi service (RAS), cum ar fi caracteristica Fault Resilient Memory, oferită exclusiv de Dell.

Reducă timpul de configurare cu până la 99% şi să reducă timpul de inventariere manuală cu până la 91% (5). Administratorii IT pot, de asemenea, să beneficieze de nivele mai ridicate de automatizare şi să monitorizeze şi remedieze problemele din centrele de date de pe un dispozitiv ţinut în mână de oriunde din lume, cu ajutorul soluţiei OpenManage systems management portfolio, recent actualizată.

Video inclus privitor la R930; https://www.youtube.com/watch?v=ABtM8vI_mmY

Dell ajută clienţii să instaleze rapid aplicaţii prin intermediul facilităţilor pre-integrate şi prefabricate

Organizaţiile recurg tot mai des la baze de date de top şi platforme de tip analytics, cum ar fi Oracle 12c şi SAP HANA rulând pe platforme Linux şi x86. PowerEdge R930 va servi drept fundaţie hardware pentru aceste aplicaţii şi sisteme integrate, astfel ajutând clienţii să crească viteza de generare valoare şi să maximizeze eficienţa resurselor IT.

Pentru clienţii care doresc să obţină informaţii relevante pentru afacere în timp real prin armonizarea SAP HANA în mediul lor IT cu eforturi de configurare minime sau nule, Dell oferă Dell Engineered Solutions for SAP HANA. Această aplicaţie va fi actualizată pentru a include SAP HANA pre-integrată şi pre-configurată pe serverele Dell PowerEdge R930 pentru a veni în ajutorul utilizatorilor în efortul lor de a instala aplicaţii mai rapid, de a scala sistemele cu mai multă uşurinţă şi de a gestiona mai bine infrastructura şi încărcările de lucru.

Pentru clienţii care au parte de reduceri ale performanţelor OLTP, facilitatea Dell Acceleration Appliance for Databases (DAAD), inclusă în serverele PowerEdge R930, va oferi accelerare pentru orice infrastructură de baze de date.

Pentru clienţii care îşi doresc o cale rapidă şi simplă de trecere la Oracle 12c, odată cu PowerEdge R930, Dell îşi actualizează soluţia Dell Integrated Systems for Oracle Database. Această combinaţie prefabricată, pre-configurată şi pre-ambalată dintre DAAD şi serverele PowerEdge R930 va ajuta clienţii să migreze către sau să accelereze mediile Oracle 12c curente.

Dell extinde portofoliul de servere cu patru socket-uri

Dell furnizează unul din cele mai dense, mai scalabile, mai uşor gestionabile şi mai flexibile portofolii de echipamente cu patru socket-uri de pe piaţă. În plus faţă de serverul de tip rack PowerEdge R930, Dell îşi actualizează platformele convergente PowerEdge VRTXşi PowerEdge M1000e, şi lansează serverele tip blade PowerEdge FC830 şi PowerEdge M830 ca parte din generaţia 13 de servere PowerEdge.

Serverele PowerEdge M830 şi FC830 sunt proiectate pentru a satisface nevoile de performanţă legate de încărcările de lucru din baze de date, procesare tehnică de date şi medii virtualizate, în acelaşi timp oferind flexibilitatea, scalabilitatea şi uşurinţa de gestionare pe care clienţii o cer pentru organizaţiile lor în pregătirea viitorului. PowerEdge FC830 este un bloc de servere cu patru socket-uri de lăţime normală şi înălţime redusă la jumătate pentru arhitectura PowerEdge FX, care ajută organizaţiile să configureze rapid încărcări complete de lucru prin folosirea blocurilor constructive modulare de resurse IT. Serverul blade PowerEdge M830 este un echipament cu patru socket-uri de înălţime normală.

Atât PowerEdge FC830, cât şi PowerEdge M830 dispun de procesoare din viitoarea familie de produse Intel® Xeon® processor E5-4600 v3 şi includ cele mai noi capabilităţi de management de sistem de la Dell.

Citate

"PowerEdge R930 dispune cu certitudine de puterea, capacitatea şi fiabilitatea necesare pentru a satisface cele mai multe nevoi de afaceri. Mai importantă decât echipamentele, însă, este abordarea întregului ecosistem Dell faţă de rezolvarea problemelor spinoase ale clienţilor", a spus Dan Harrington, Research Director, 451 Research. "Clienţii se uită tot mai mult la facilităţi construite special, care pot fi instalate repede şi fără probleme, pentru aplicaţii cum ar fi SAP HANA. Portofoliul de servere x86 de la Dell nu înseamnă doar o platformă hardware solidă pentru astfel de cerinţe, ci şi un ecosistem software şi de servicii necesar pentru gestionarea unor scenarii complexe, cum ar fi migraţia de la UNIX la Linux. În plus, relaţia îndelungată dezvoltată de Dell cu partenerii de canal de distribuţie şi integratorii cheie de sisteme – cum sunt Accenture, Deloitte şi Atos – reprezintă mix-ul optim de capabilităţi pentru ducerea la îndeplinire a unor astfel de proiecte."

"Serverele Dell forţează constant limitele atunci când e vorba de accelerarea performanţelor aplicaţiilor, îmbunătăţirea încărcărilor de lucru în orice mediu şi simplificarea managementului sistemelor, astfel încât clienţii să se poată concentra pe afacerile lor", a spus Ashley Gorakhpurwalla, general manager şi vice president, Dell Server Solutions. "PowerEdge R930, serverul nostru de mare putere, şi întregul nostru portofoliu de servere cu patru socket-uri reprezintă cele mai noi exemple ale modului în care noi înţelegem să furnizăm clienţilor tehnologia de care ei au nevoie pentru a-şi acoperi nevoile de afaceri de astăzi şi de mâine."

Disponibilitate şi informaţii suplimentare:

Informaţii suplimentare despre produse şi disponibilitate vor fi diseminate odată cu anunţarea viitoarelor familii de procesoare Intel® Xeon® E7-8800/4800 v3 şi E5-4600 v3

Portofoliul de servere cu patru socket-uri de la Dell va fi vândut direct şi prin partenerii de canal de distribuţie.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.dell.com/accelerate.

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!