Canon se bucură de șase distincții acordate pentru aparate foto și accesorii în cadrul premiilor TIPA 2018

Multimedia | 26 Aprilie 2018

Canon Europe are onoarea să anunțe că Technical Image Press Association (TIPA) i-a acordat şase premii. Reprezentând 30 de reviste de profil din 15 ţări de pe cinci continente, aceasta este una dintre cele mai importante asociaţii de presă şi fotografie din lume. Canon a fost menţionat prima dată de TIPA în anul 1991 iar anul 2018 marchează cel de al 24-lea an de recunoaştere a inovaţiilor tehnice în industria fotografică pentru Canon.  Prestigioasa comisie se întâlnește anual pentru a discuta despre cele mai noi produse de imagistică și ia în considerare mai multe criterii, precum caracterul inovator, utilizarea tehnologiilor de ultimă oră, aspectul și calitatea generală a produsului, pentru a selecta și pentru a recunoaște cele mai bune produse din industrie.

Patru aparate foto Canon, un obiectiv şi un bliţ, unul dintre cele mai bune din lume la categoria sa, au fost distinse ca cele mai bune din industrie anul acesta şi au fost recunoscute pentru capacitatea lor de a respecta toate cerinţele cu privire la fotografiere şi producţie video pentru toate tipurile de clienţi şi pentru toate posibilităţile tehnice.

Au primit distincţii TIPA următoarele produse:

 • Cel mai bun model DSLR pentru fotografi entuziaşti: Canon EOS 200D
 • Cel mai bun model DSLR full-frame pentru experţi: Canon EOS 6D Mark II
 • Cel mai bun aparat foto CSC mirrorless pentru fotografi entuziaşti: Canon EOS M50
 • Cel mai bun aparat foto compact profesional Canon PowerShot G1X Mark III
 • Cea mai bună inovaţie în domeniul foto: Canon Speedlite 470EX-AI
 • Cel mai bun obiectiv Prime pentru DSLR: Canon EF 85mm f/1.4L IS USM
 •  

Lee Bonniface, Marketing Director, Canon Europe a declarat: „Suntem foarte mândri să fim apreciaţi şi premiaţi cu şase premii TIPA de prestigiu. Această recunoaştere la nivel modial evidenţiază eforturile neîntrerupte ale Canon de a crea cele mai bune produse din industrie, de o calitate excepţională, astfel încât să îndeplinim aşteptările clienţilor noştri, interesele lor şi să respectăm posibilităţile tehnice ale acestora. Ne dedicăm în continuare dezvoltării de noi produse inovatoare în care clienţii noştri, fotografii şi videografii din toată lumea, au încredere şi cu ajutorul cărora ei pot continua să îşi spună poveştile şi să surprindă momente memorabile.“

În onoarea produselor Canon distinse cu premii, juriul TIPA a declarat următoarele:

Cel mai bun model DSLR pentru fotografi entuziaşti: Canon EOS 200D

Dacă dimensiunea este un criteriu decisiv la alegerea unui aparat foto cu obiective interschimbabile, competitorii au şanse foarte mici în faţa modelului Canon EOS 200D. Acest model DSLR ultra-compact şi cu preţ accesibil, disponibil sub formă de kit împreună cu un obiectiv EF-S 18-55mm, este dotat cu un senzor CMOS APS-C de 24,2 MP cu Dual Pixel CMOS AF. Dotat atât cu vizor optic cât şi cu ecran tactil rabatabil LCD de 3 inci, modelul EOS 200D poate fotografia cu până la 5 cps, dispune de sistem de focalizare automată în nouă puncte, de un bliţ pop-up (plus patină) şi partajare facilă pe reţelele de socializare cu ajutorul funcţiilor de conectivitate incluse, precum Wi-Fi, NFC şi Bluetooth. Incluzând fotografiere în format JPEG şi RAW, plus filmare 1080/60p, modelul oferă o serie de moduri utile pentru AF, expunere, scene şi auto-bracketing.

Cel mai bun model DSLR full-frame pentru experţi: Canon EOS 6D Mark II

Un model DSLR full-frame, cu funcţii complete, dedicat atât entuziaştilor cât şi profesioniştilor care îşi doresc un body secundar compact şi uşor, modelul full-frame EOS 6D Mark II este dotat cu un senzor nou de 26,2MP cu tehnologie CMOS AF Dual Pixel care ajută la focalizarea automată în timpul live view şi al filmărilor. Modelul dispune de un interval ISO obişnuit de 100-40.000 iar valoarea ISO poate ajunge şi până la 25.600 la filmări full HD 60p. Acest model poate realiza până la 6,5 cps când folosiţi vizorul optic şi 4 cps când folosiţi ecranul tactil rabatabil LCD de 3 inci. Modelul EOS 6D Mark II este prevăzut cu o serie de opţiuni de conectivitate, cu Wi-Fi, NFC şi Bluetooth dar şi cu GPS inclus. Focalizarea este rapidă şi sigură datorită vizorului optic dotat cu până la 45 de puncte de focalizare automată de tip încrucişat.

Cel mai bun aparat foto CSC mirrorless pentru fotografi entuziaşti: Canon EOS M50

Având posibilitatea de filmare 4K la un aparat foto entry-level, caracterizat ca fiind o trecere convenabilă de la utilizarea unui telefon inteligent la utilizarea unui aparat foto şi a tuturor posibilităţilor de realizare de imagini creative pe care le oferă acest model, Canon EOS M50 include un senzor CMOS APS-C de 24,1MP cu Dual Pixel CMOS AF îmbunătăţit şi cu vizor electronic încorporat. Modelul M50 oferă imagini de calitate în condiţii de luminozitate scăzută şi poate efectua înregistrări video în format 4K, precum şi în format HD la 120p. Corpul aparatului este mic şi uşor, dotat cu ecran tactil cu unghi variabil. În ceea ce priveşte partajarea şi conectivitatea, un aspect important ce îi încurajează pe cei care folosesc telefoane inteligente să treacă la un aparat foto, este faptul că modelul EOS M50 este dotat cu funcţii Wi-Fi, NFC şi Bluetooth şi de asemenea are capacitatea de a transfera automat imaginile pe un telefon inteligent, pe măsură ce acestea sunt realizate.

Cel mai bun aparat foto compact profesional: Canon G1X Mark III

Un model compact, potrivit atât pentru fotografi profesionişti cât şi pentru entuziaşti, fotografii profesionişti şi avansaţi căutând adesea un aparat foto secundar de aceeaşi calitate, dar mai uşor, portabil şi perfect pentru călătorii. Modelul G1X Mark III întruneşte aceste criterii, fiind dotat cu un senzor CMOS APS-C de 24,2 MP cu Dual Pixel CMOS AF, un ecran tactil rabatabil LCD de 3 inci, vizor electronic OLED de 2,36 milioane de puncte, înregistrare  video Full HD, stabilizator optic de imagine şi un obiectiv integrat cu distanța focală 24-72mm (echivalenta). Acest model poate realiza până la 7 cps, are un interval ISO cuprins între 100-25.600 şi este rezistent la praf şi la umezeală. Posibilitatea de încărcare prin USB reprezintă un alt avantaj pentru fotografii mereu în mişcare.

Cea mai bună inovaţie în domeniul foto: Canon Speedlite 470EX-AI

Bliţul Canon Speedlite 470EX-AI pivotează automat pentru a crea un unghi optim de iluminare pentru fotografia de portret, folosind un pre-flash pentru a calcula distanţa iniţială dintre bliţ şi subiect, apoi distanţa până la tavan şi apoi stabileşte unghiul bliţului în poziţia corectă. Această deplasare se ajustează la poziţia verticală sau orizontală a aparatului foto şi include o funcţie de asistare a focalizării automate cu acoperire a distanţelor focale pe intervale cuprinse între 14 mm şi 24 mm, până la 105 mm. Per total, acest bliţ Speedlite reprezintă un progres major care ajută începătorii să obţină rezultate mai bune şi poate fi folosit şi de către fotografii de nunţi sau de evenimente ca instrument ajutător.

Cel mai bun obiectiv Prime pentru DSLR: Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

Un obiectiv profesional rapid şi versatil cu Stabilizator de Imagine, ideal pentru fotografie de studio şi pentru fotografie de portret, pentru fotografie spontană şi în natură. Obiectivul EF 85mm f/1.4L este primul obiectiv fix de 85mm din seria L dotat cu Stabilizator de Imagine ce oferă până la 4 stopuri de compensare, ceea ce permite surprinderea din mână a imaginilor în condiţii de luminozitate redusă. Acest obiectiv rezistent la praf şi la apă este dotat cu o diafragmă cu 9 lame dispuse circular, pentru un bokeh superb, în special atunci când folosiţi distanţa sa minimă de focalizare de 0,85m (2,79 ft) cu o deschidere mare a diafragmei. Focalizarea automată este rapidă şi eficientă, datorită tehnologiei “Ring USM” şi a focalizării folosind grupul de lentile din spate. Obiectivul este format din 14 elemente în 10 grupuri şi oferă claritate de la un colţ la altul, sporită de lentila asferică din sticlă turnată şi de tehnologia Canon antireflexie.

Ceremonia 2018 TIPA World Awards va avea loc la Photokina in Koln, Germania, miercuri, 26 septembrie  2018.

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!