B Cause la Trăiesc din Artă #3

Evenimente | 3 Octombrie 2016

Creionetica prezintă expoziția "B Cause" în cadrul dezbaterilor Trăiesc din Artă! #3 realizate de Artivist, în perioada 8-9 octombrie, la POINT. B Cause. Be the Cause. Pentru a aduce arta mai aproape de cauzele societale.

B Cause se situează în cadrul dezbaterilor TDA#3 ca exemplu de artă angajată față de subiectele cu care se confruntă societatea contemporană. Astfel, justiția socială, drepturile omului, protecția mediului, libertatea presei și egalitatea de șanse sunt subiecte de actualitate, chiar dacă au trecut mai bine de 70 de ani de la oficializarea lor. B Cause le promovează prin tehnica "cut & paste".

Creionetica și B Cause susțin comunitatea ARTIVIST, o mișcare initiată de trei tineri - artiști, visători și activiști, ce doresc să redea societății simțul esteticii locale, să educe și să inspire tinerele generații prin activități de management și educație culturală.

Leitmotivul expoziției este “Anul internațional al semințelor și legumelor”, stabilit de ONU pentru anul 2016. O invitație directă la un stil de viață nu doar creativ, ci și sănătos.

Arta de intervenție  sau arta angajată este succesoarea dadaismului și se întrepătrunde și suprapune uneori cu arta conceptuală. Des aceasta este un protest împotriva intervențiilor antropice asupra naturii sau pur și simplu a preconcepțiilor de natură estetică și socială. Printre cei mai valoroși reprezentanți sunt: Marcel Duchamp, Banksy și Damien Hirst.

Echipa proiectului B Cause este formată din: Andrei Bucureci – art director, Cristiana Bucureci – artist colaje, Ileana Szasz – producție foto-video, Cosmin Gabăr – sound designer & audio producer și Liviu Runcan – producător video.

 

 

Cea mai recentă conferinţă Agora

05 iulie 2017

Intro to Machine Learning:by Dani Livne

Intro to Machine Learning:by Dani Livne

Course Overview: Machine Learning use a set of algorithms which enables computers to solve problems that are classified on a higher complexity level than traditional algorithms. Examples of such [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!