Arhitectura PowerEdge FX de la Dell cunoaşte o extindere rapidă la nivel mondial

Hardware | 21 Aprilie 2015

Dell anunţă că arhitectura convergentă Dell PowerEdge FX, lansată în noiembrie 2014, a ajutat deja clienţi din întreaga lume să-şi gestioneze, scaleze şi bugeteze mai bine infrastructura IT pentru a satisface nevoile afacerilor lor de azi şi din viitor. De asemenea, Dell a lansat trei modele noi din portofoliul PowerEdge FX pentru a ajuta organizaţiile să configureze rapid fluxuri complete de lucru prin folosirea unor blocuri constructive modulare de resurse IT.

Dell sărbătoreşte douăzeci de anide când furnizează clienţilor serverele PowerEdge. În 1995, doar 5% din veniturile companiei proveneau din vânzări de servere, iar Dell avea o cotă de piaţă de doar 3%, ocupând, astfel, locul 7 după numărul de servere vândute (1). Dell ocupă ,astăzi, a doua poziţie pe piaţa globală a serverelor x86 – o piaţă care a crescut cu peste 600% din 1996 încoace. Actualmente Dell deţine o cotă de piaţă de 21% în termeni de unităţi vândute, este singurul vendor din top trei care câştigă cote de piaţă de la un an la altul (2) şi îşi extinde portofoliul de servere într-un ritm de peste două ori mai mare decât ritmul mediu al industriei de profil (3), inovaţiile inspirate de clienţi, cum ar fi PowerEdge FX, propulsează compania înainte.

Clienţii şi partenerii aleg PowerEdge FX pentru a revoluţiona centrele de date

Combinând densitatea şi eficienţa serverelor de tip blade cu simplitatea şi avantajele de cost ale sistemelor de tip rack, arhitectura PowerEdge FX a permis clienţilor să abordeze eficient problema dinamicii fluxurilor de lucru în condiţii de fiabilitate crescută, disponibilitate şi adresabilitate. Clienţi precum o mare companie de e-commerce din Asia au achiziţionat peste zece mii de servere FX datorită soluţiei competitive, în vreme ce o instituţie de management al investiţiilor cu sediul în SUA a cumpărat sute de servere ca sistemele ei de tranzacţionare şi analiză sofisticată de date să deservească mai bine proprii clienţi. Mai exact:

StackOverflow, o comunitate online pentru programatori care permite utilizatorilor să facă schimb de întrebări şi răspunsuri pentru nevoile cotidiene de programare, trebuia să-şi actualizeze centrul de date existent pentru a controla spaţiul fizic şi pentru a optimiza performanţele în contextul creşterii traficului web. Compania a decis să-şi actualizeze infrastructura cu cele mai noi soluţii de la Dell, incluzând platforma PowerEdge FX.

"Prin alegerea şasiului Dell PowerEdge FX2 cu echipamente FC630, împreună cu servere PowerEdge din generaţia 13, suntem capabili să pornim cu un factor de formă mai mic şi să includem un nivel considerabil de putere într-o soluţie mai compactă", a declarat George Beech, Site Reliability Engineer (SRE), Stack Overflow. "Acum dispunem de o soluţie IT flexibilă, care ne permite să adăugăm servere cu diferite procesoare şi dimensiuni de memorie pentru maximizarea performanţelor online şi satisfacerea nevoilor încărcărilor de lucru."

Tapad, un lider în furnizarea de conţinut multiplatformă, a înregistrat o rată de creştere anuală de peste 100% de la fondarea companiei, în 2010. Tehnologia proprietară a companiei, Tapad Device Graph, fructifică la maxim o soluţie sofisticată de prelucrare şi analiză date pentru a permite luarea de decizii în timp aproape real pe dispozitive multiple. Tapad a recurs la arhitectura PowerEdge FX pentru a îndeplini nevoia de o soluţie IT flexibilă care să fie scalabilă în termeni de satisfacere a cerinţelor legate de creşterea afacerii.

 

"Soluţia PowerEdge FX2 cu design-ul ei bazat pe blocuri constructive FC630, se aliniază bine cu arhitectura noastră distribuită de procesare date, ajutându-ne să îndeplinim cerinţele noastre tehnologice actuale, şi în acelaţi timp permiţându-ne să elaborăm planuri predictibile pentru continuarea extinderii afacerii în viitor", a spus Ryan Tennant, vicepreşedinte Technical Operations, Tapad. "Soluţia combină în mod unic densitatea de calcul de tip blade cu reducerea numărului de căderi ale domeniului, densitatea stocării de date şi avantajele de costuri ale serverelor tip rack. Şasiul de infrastructură convergentă de tip 2U simplifică managementul şi ne permite să economisim spaţiu fizic şi energie, scăzându-ne costul total de deţinere al soluţiei."

 

Redapt, un furnizor de soluţii Dell care livrează servicii de engineering şi integrare clienţilor din zona enterprise şi hyper-scale, manifestă un interes puternic şi un grad ridicat de adoptare a soluţiei PowerEdge FX.

"PowerEdge FX adresează cerinţele de generaţie următoare ale clienţilor noştri. Soluţia Dell, combinată cu serviciile Redapt, se dovedeşte o ofertă globală impunătoare. Clienţii noştri obţin acum mai multă densitate pentru rack-urile de tip centre de date complet integrate şi gata de funcţionare furnizate de centrele noastre de integrare," a spus David Cantu, Co-fondator şi COO, Redapt, Inc.

Analişti de frunte şi factori importanţi de influenţă au apreciat Dell pentru abordarea unică a domeniului infrastructurii convergente prin intermediul PowerEdge FX. Charles King, analist principal la Pund-IT, a declarat că "arhitectura PowerEdge ar putea rescrie manualul de proiectare al convergenţei", în vreme ce un raport Forrester Research semnat de Richard Fichera afirmă că arhitectura PowerEdge reprezintă "un ghid privind direcţia probabilă de viitor pentru serverele mainstream de tip enterprise... se va dovedi în acelaşi timp o alarmă deşteptătoare pentru concurenţă (4)".

Portofoliul PowerEdge FX extins pentru flexibilitate mărită a infrastructurii

Portofoliul Dell PowerEdge FX va include trei module noi pentru a oferi utilizatorilor şi mai multe opţiuni pentru satisfacerea cerinţelor dinamice ale aplicaţiilor. Acest fapt va oferi clienţilor o capacitate mai mare de a adăuga sau schimba blocuri constructive IT – în cadrul unui şasiu 2U de infrastructură convergentă. Noile blocuri constructive includ:

PowerEdge ED332, un bloc de stocare date cu lăţimea redusă, care furnizează până la 16 dispozitive de stocare date cu factor de formă mic (SFF) şi ataşare directă (însemnând că utilizatorii pot prevedea până la 48 de dispozitive de stocare într-un şasiu 2U FX2), fapt care permite instalarea de soluţii dense, de mare scalabilitate şi flexibilitate. Serverele PowerEdge FX pot fi ataşate unui singur bloc FD332 sau mai multor astfel de blocuri, astfel permiţând clienţilor să combine servere şi echipamente de stocare date într-o mare varietate de configuraţii prin intermediul cărora să fie adresate nevoi de procesare date specifice.

PowerEdge FC430, un bloc server cu lăţimea redusă la un sfert şi înălţimea la jumătate, care dispune de capacitatea de a găzdui aplicaţii în cadrul unor servere fizice discrete mai mici, pentru minimizarea riscului de cădere a sistemului. Prin intermediul FC430, organizaţiile pot găzdui cu peste 72% mai mulţi utilizatori de desktop virtual într-un spaţiu de zece ori mai mic decât soluţia Cisco UCS (5), totul la un cost total de deţinere mai bun. FC430 dispune de procesoare Intel Xeon E5-2600 v3, cu până la 8 DIMM-uri de memorie, şi vine în două versiuni – una cu până la două discuri flash SATA de 1,8 inci, ideală pentru încărcări de lucru mainstream şi medii distribuite care au nevoie de grade mai mari de fiabilitate; şi o alta cu un disc de 1,8 inci şi un port InfiniBand, ideală pentru aplicaţii care necesită latenţe mai mici, cum ar fi HPC şi tranzacţiile cu mare frecvenţă.

PowerEdge FC830, un bloc server de lăţime normală şi înălţime redusă la jumătate, cu patru socket-uri, pe care se derulează o gamă largă de aplicaţii mission critical, conectate la baza de date, pentru întreprinderile mijlocii şi mari. FC830 este înzestrat cu până la patru procesoare Intel Xeon multi-core de generaţie următoare, dispune de memorie de 3TB, până la 8 sloturi de extensie PCIe, până la şaisprezece discuri flash SATA de 1,8 inci sau opt discuri de 2,5 inci, un port dual SNA de 10GB şi suport pentru SSD-uri Express Flash NVMe PCIe. Combinaţia dintre performanţe şi acces la date face acest server ideal pentru virtualizări pe scară largă sau de nivel bază de date în medii WebTech şi HPC.

Portofoliul PowerEdge FX este proiectat cu capabilităţi de management integrate, care permit clienţilor configurarea, gestionarea şi adăugarea facilă de capacitate pentru completarea blocurilor de resurse IT conform încărcărilor specifice de lucru. Clienţii pot alege genul de sisteme de management care se potriveşte cel mai bine nevoilor lor – prin gestionarea individuală a serverelor, ca în cazul serverelor tip rack tradiţionale sau prin gestionarea colectivă, aşa cum procedează mulţi în cazul serverelor blade.

"Prin intermediul PowerEdge FX, Dell oferă clienţilor mai multă libertate ca oricând în construirea infrastructurii convergente de care au nevoie pentru a-şi rezolva nevoile de afaceri de azi şi din viitor", a declarat Ashley Gorakhpurwalla, vice president şi general manager, Dell Server Solutions. "Furnizând clienţilor agilitate mai mare în afaceri şi mai multe modalităţi de optimizare a blocurilor constructive ale infrastructurii de servere, stocare date şi networking pentru încărcările lor de lucru, vom continua să construim pe baza impulsului extraordinar pe care l-am văzut până acum, împreună cu clienţii, partenerii şi factorii de influenţă din piaţă."

Servere Dell PowerEdge

Disponibilitate şi informaţii suplimentare:

Dell PowerEdge FC430 şi FD322 sunt disponibile în întreaga lume din 16 aprilie 2015.

Dell PowerEdge FC830 va fi disponibil din iunie 2015.

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!