ANCOM, Consiliul Concurenței și ANRE explorează modalitățile de colaborare trans-sectorială

Comunicaţii | 20 Aprilie 2017

Autoritatea de reglementare pentru comunicații – ANCOM, Consiliul Concurenței și autoritatea de reglementare în domeniul energiei – ANRE au organizat astăzi un prim eveniment comun destinat furnizorilor din sectoarele de energie și comunicații pentru a dezbate pe tema practicilor și reglementărilor pro-competitivitate în domeniul infrastructurilor fizice, împreună cu factori cu putere de decizie în stabilirea politicilor publice, reprezentanți ai asociațiilor de profil și ai proprietarilor de infrastructuri și de rețele.   

Concurență și reglementare sectorială

Dezbaterea de astăzi vine în contextul în care autoritățile de concurență și reglementare sectorială lucrează la îndeplinirea sarcinilor lor specifice: ANCOM la punerea în practică a Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurilor fizice pentru comunicații electronice, iar ANRE la crearea cadrului pentru accelerarea dezvoltării rețelelor inteligente. De asemenea, Consiliul Concurenței urmărește îndeaproape evoluțiile în cooperarea trans-sectorială, pentru a asigura o concurență durabilă și sănătoasă în interesul consumatorilor din România.   

Cele două sectoare, al comunicațiilor și energiei, deși prezintă particularități și elemente specifice în ceea ce privește modul în care funcționează rețelele, se realizează producția sau sunt comercializate serviciile, se întâlnesc însă la nivelul infrastructurilor fizice pe care le partajează sau dezvoltă împreună.

Cooperare trans-sectorială

Interesul pentru cooperarea trans-sectorială este reciproc și în creștere, pe fondul progresului tehnologic spre rețele tot mai performante și agile, capabile să livreze servicii cu tot mai multă valoare pentru bani. De asemenea, interesul este cu atât mai mare cu cât concepte precum orașe inteligente, care furnizează și beneficiază de servicii publice prin valorificarea conectivității universale și a ecosistemelor digitale, Internet of Things (IoT) sau smart grids devin omniprezente.

Prin intermediul asociațiilor de profil, dar și a furnizorilor prezenți în sală, industria de comunicații și cea de energie, au arătat reglementatorilor prezenți că au nevoie de predictibilitate, debirocratizare și stabilitate a cadrului de reglementare pentru a-și putea derula planurile de afaceri, investiții și inovație.

Evenimentul, menit să faciliteze un dialog structurat atât între autoritățile de reglementare, cât și cu industria, a relevat și faptul că o cooperare trans-sectorială în reglementare este necesară drept răspuns la evoluțiile naturale ale infrastructurilor din România, în scopul îmbunătățirii rezultatelor reglementărilor, reducerii costurilor și stimulării investițiilor eficiente în infrastructurile din România. Participanții la dialog au agreat faptul că autoritățile de concurență și reglementare pot livra rezultate mai bune dacă există o bună colaborare, utilizând nivelurile de concurență sau reglementările, după caz, pentru a face forțele piețelor să lucreze mai bine.

Rețeaua Reglementatorilor din România

Pentru explorarea și valorificarea potențialului de colaborare în scopul promovării unor reglementări mai bune, ANCOM, ANRE și Consiliul Concurenței au anunțat că vor înființa ”Rețeaua Reglementatorilor din România”, un cadru formal de cooperare pentru cele trei entități publice, cu obiectivul de a furniza servicii de reglementare de cea mai bună calitate piețelor de energie și comunicații și, implicit, furnizorilor și utilizatorilor lor.    

Conferinţele Agora

Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 19 octombrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - October 19-20
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 25 octombrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - October 25-26
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 26 octombrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - October 26-27
Participa la conferinta
Conferinta Agora
8
noi
2017

Cryptography

 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 08 noiembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - November 8-9
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 16 noiembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - November 16-17
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 11 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - December 11-12
Participa la conferinta
Conferinta Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

05 iulie 2017

Intro to Machine Learning:by Dani Livne

Intro to Machine Learning:by Dani Livne

Course Overview: Machine Learning use a set of algorithms which enables computers to solve problems that are classified on a higher complexity level than traditional algorithms. Examples of such [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!