ECOSUNT, un soft curat și integrat

Claudiu Țăran | 8 August 2017

Recent, SIVECO România a lansat ECOSUNT, primul software românesc integrat, destinat companiilor din domeniul managementului deșeurilor.

În ultimii ani, cantitatea de deșeuri crește în mod accelerat, direct proporţional cu creșterea nivelului de bunăstare, având un impact negativ din ce în ce mai pronunțat asupra mediului.

Pentru orice companie care operează cu deșeuri, un sistem informatic performant devine, mai mult ca oricând, o necesitate imediată.

Despre beneficiile utilizării acestui soft de către companiile din domeniul managementului deșeurilor de orice tip, ne-a vorbit Claudiu Țăran, Director Adjunct SIVECO Applications.

De ce au nevoie companiile care operează cu deșeuri de un soft dedicat?

Claudiu ȚăranProtejarea mediului a devenit o provocare uriașă și este, în același timp, o temă de interes general. În prezent, deșeurile reprezintă o problemă majoră pentru planeta noastră, care ne privește pe toți, având în vedere faptul că o gestionare inadecvată a lor are efecte extrem de nocive asupra mediului.

Câteva cifre ilustrează în mod semnificativ aceste realități: fiecare cetățean european produce în medie 0,5 tone deșeuri annual, la nivelul european se generează anual aproximativ 3 miliarde de tone de deșeuri, producătorii de bunuri generează aproximativ 360 milioane tone de deșeuri, în domeniul construcțiilor se produc peste 900 milioane de tone de deșeuri, furnizorii de energie si apa generează circa 95 milioane tone de deșeuri.

Conform Eurostat, România reciclează doar 3% din deșeurile municipale, iar ca obiectiv de ţară, România trebuie să atingă un nivel de 50% în reciclarea deşeurilor, până în anul 2020.

În aceste condiţii, este de înţeles preocuparea permanentă pentru protejarea sănătății oamenilor şi a mediului, iar managementul deșeurilor a devenit, un element cheie și pentru asigurarea unei creșteri sustenabile a economiilor țărilor europene.

Sunt companiile din domeniu interesate? Există cerere?

Claudiu ȚăranCererea există cu siguranţă. Adevărul este că, în ultimii ani preocuparea pentru calitate, mediu și sănătate a evoluat foarte mult şi numeroase companii din domeniul managementului deșeurilor şi-au implementat un sistem de management integrat calitate-mediu-sănătate, pe model european.

Totodată, companiile doresc și să-şi optimizeze activitatea, să-şi micşoreze costurile şi nu în ultimul rând, să facă faţă concurenţei

ECOSUNT este un produs inovativ, dezvoltat în cadrul Incubatorului SIVECO – inițiativă lansată în ultimii 2 ani, menită să genereze soluții care răspund simplu și direct nevoilor pieței. Specialiștii noștri au dezvoltat ECOSUNT astfel încât să răspundă comandamentelor generale de protecție a mediului și de eficientizare a activității operatorilor economici din domeniu.

Și ce avantaje obțin aceste companii?

Claudiu ȚăranÎn primul rând, ECOSUNT este conform cu legislația europeană și are în vedere procesul complet prin care trebuie să treacă deșeurile și nevoile specifice companiilor din domeniu care funcționează în România.

Este o soluție web uşor de utilizat cu posibilitate de utilizare inclusiv în Cloud (Amazon). Astfel, aplicația oferă organizațiilor implicate în gestionarea deșeurilor o reducere semnificativă a cheltuielilor cu infrastructura informatică. Totodată, serviciile cloud permit spaţiu nelimitat de stocare şi protecţie permanentă a datelor stocate.

ECOSUNT este un soft care integrează toate modulele necesare gestionării deșeurilor, fiind folosit pentru realizarea situaţiilor de raportare către autorităţile de mediu, urmărirea și monitorizarea indicatorilor de performanță, accesul la modificări/completări legislative privind managementul deşeurilor, înregistrarea în baza de date a unor informaţii importante, cum ar fi: sursa deşeurilor, data producerii, cantitatea, locul de depozitare, trasabilitatea deșeurilor gestionate, notificarea în cazul unor eventuale riscuri de poluare, posibilitatea de a cunoaște cu exactitate cantitatea de deșeuri care există în gestiune şi momentul oportun pentru eliminarea acestora, urmărirea tuturor activităţilor de transportare a deşeurilor, cu posibilitatea asocierii unui responsabil şi a unui cost istoric din punct de vedere cantitativ și financiar al deșeurilor, și nu numai.

Unde intervine informatizarea în activitatea companiilor?

Claudiu ȚăranCu ajutorul aplicației ECOSUNT, companiile pot să monitorizeze generarea, colectarea, transportul și tratarea deșeurilor, să urmărească procesul de eliminare al deșeurilor de către firme autorizate, să valorifice deșeurile prin intermediul unor firme autorizate și să realizeze situațiile de raportare: către ANPM (Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Agenții Județene), către ADI – Asociații de dezvoltare intercomunitare, către Consiliile Județene, conform contractelor de concesiune.

ECOSUNT este, de asemenea, un instrument statistic, cu ajutorul căruia se obțin date corecte referitoare la generarea și gestionarea deșeurilor. Acestea permit evaluarea, în orice moment, a situației și a obiectivelor unei firme care gestionează deșeuri.

Având rapoarte detaliate, generate cu ajutorul ECOSUNT, conducerea unei companii poate decide cum să procedeze și cum să planifice ridicarea şi transportarea deşeurilor de către firme specializate, spre a fi neutralizate sau distruse, conform legislaţiei în vigoare.

Practic, ECOSUNT acoperă şi susţine informatic toate activităţile acestor companii.

E nevoie de instruire pentru utilizarea acestei aplicaţii?

Claudiu ȚăranAşa cum ştiţi, nivelul de instruire al utilizatorilor a crescut extrem de mult în ultimii ani. Utilizarea de programe informatice nu mai sperie pe nimeni. Pentru a preveni însă orice disconfort al utilizatorilor, în cadrul aplicaţiei noastre, echipa noastră asigură servicii de suport și de implementare.

ECOSUNT este un produs prietenos ca mod de utilizare şi foarte sănătos pentru companiile care operează cu deșeuri. Este o soluţie viabilă, „verde”.

Arhiva Romania digitala

ECOSUNT, un soft curat și integrat

Recent, SIVECO România a lansat ECOSUNT, primul software românesc integrat, destinat companiilor din domeniul managementului deșeurilor.În ultimii ani, cantitatea de deșeuri crește în mod accelerat, direct proporţional cu creșterea nivelului de bunăstare, având un impact negativ din ce în ce mai pronunțat asupra mediului.Pentru orice companie care operează cu de [...]

Companiile de apă şi canalizare au nevoie de “soluţii verzi”

Recent, SIVECO România a anunţat o nouă componenta în cadrul sistemului informatic integrat SIVECO Applications 2020 - aplicaţia dedicată Managementului Activității de Laborator. Despre beneficiile utilizării acestui soft de către companiile de apă și canalizare ne-a vorbit Ștefăniță Ghiță, director adjunct SIVECO Applications. [...]

INOVAGRIA - tehnologie pentru ferme, 100% românească, 100% integrată

În ultimii 10 ani, SIVECO şi-a consolidat poziţia de lider în furnizarea de soluții IT în agricultură. Expertiza solidă pe care echipa departamentului eAgriculture din cadrul SIVECO o deţine în acest domeniu de activitate, i-a permis să construiască o soluție IT dedicată managementului performant al fermelor, denumită în mod semnificativ, INOVAGRIA. [...]

Două proiecte româneşti eLearning prezentate în premieră la Londra

În perioada 25-28 ianuarie 2017 are loc la Londra târgul BETT, una dintre cele mai mari expoziții educaționale din lume, iar SIVECO România participă pentru a unsprezecea oară consecutiv. [...]

Wand.education™- prima platformă din România prin care profesorii pot crea lecții digitale interactive în mai puțin de 5 minute

La începutul lunii Decembrie 2016 SIVECO Belgia a lansat Wand.education™, o platformă de creare a lecțiilor interactive, care poate fi utilizată individual de către profesori și totodată implementată și la nivel de școală. [...]

Există viaţă (activă) după pensionare?

Potrivit Eurostat, 5 milioane de europeni cu vârste între 55 şi 74 ani sunt diagnosticaţi anual cu depresiiCercetările arată că oamenii în vârstă, izolați din punct de vedere social, sunt predispuși la îmbolnăviri, dizabilități și chiar deces prematur. [...]

Instruire. Inducție. Impact. Motivare - pietrele de încercare ale oamenilor de HR

Unul dintre cele mai importante obiective interne ale companiilor este păstrarea celor mai buni angajaţi. Cum decidem care sunt aceştia? [...]

Populaţia planetei îmbătrâneşte într-un ritm accelerat. Ce soluţii viabile avem pentru menţinerea vieţii active a persoanelor vârstnice?

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), până în 2050, peste 22% din populația globală va avea peste 60 de aniPopulaţia planetei îmbătrâneşte într-un ritm accelerat. Ce soluţii viabile avem pentru menţinerea vieţii active a persoanelor vârstnice?Acest fenomen este deja realitate în unele țări dezvoltate precum Germania, Italia sau Suedia. [...]

Netul, principala sursă de informare pentru Examenele Naționale

Online-ul a fost și anul acesta principala sursă de informare pentru verificarea rezultatelor la Examenele Naționale. Toți ce interesați au accesat cu emoție Portalul Educațional SEI. Astfel, în luna iulie, http://portal.edu.ro a înregistrat un record de aproape 12 milioane de vizite și 187 de milioane de pagini afișate. [...]

Conferinţele Agora

Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta Alege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 26 octombrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - October 26-27
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 27 noiembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - November 27-28
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 06 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - December 6-7
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 11 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - December 11-12
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Centrul de training autorizat ITtraining, București
 • Când: 31 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: Cursuri, 2-4 zile
Participa la conferinta
Conferinta Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 31 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - Date TBA
Participa la conferinta
Conferinta Agora
31
dec
2017

Cryptography

 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: 31 decembrie 2017, ora 09:00
 • Info: 2 day course - Date TBA
Participa la conferinta
Conferinta Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

19 octombrie 2017

Advanced Machine Learning; Scientific Python and Machine Learning

Advanced Machine Learning; Scientific Python and Machine Learning

Course Overview: Data scientists use algorithms and frameworks which enables computers to solve problems that are classified on a higher complexity level than traditional algorithms. Probably the [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!