Proiecte şi obiective HTSS

Iordan Cristina | 15 Jun 2016

Cu o experienţă vastă în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software, High-Tech Systems & Software (HTSS) contribuie la controlul și dezvoltarea afacerilor, oferind un portofoliu complex de soluţii tehnologice bazate atât pe aplicații de tip ERP, CRM şi BI, precum şi pe o suită de aplicații proprii integrate sub brandul unic DataKlas. IT TRENDS a discutat cu Cristina Iordan, Marketing Manager, HTSS despre poziţionarea pe piaţă, despre proiecte în curs şi obiective pentru perioada următoare, precum lansarea pe piaţă a soluţiei bazată pe realitatea augmentată.

IT TRENDS: Cum aţi caracteriza profilul de piaţă al companiei HTSS?

Cristina Iordan: Ne poziţionăm ca un integrator de soluţii software şi hardware, îndeosebi pentru tot ce înseamnă piaţa de Retail, indiferent dacă vorbim despre retail farmaceutic, supply chain, ecommerce ori chiar despre retailul prin aparatele automate de vending. Pe cât de concurenţială este această piaţă pentru integratorii de soluţii software & hardware, pe atât de concurenţială este piaţa de retail în sine. Lucru care se traduce prin faptul că retailerii sunt determinaţi să ţină pasul cu tehnologia, să eficientizeze costurile şi să îmbunătăţească relaţia cu clienţii, apelând la sisteme IT. Bineînţeles, acest fapt nu înseamnă că ne limităm doar la piaţa menţionată, însă avem o expertiză şi un istoric în acest domeniu.

IT TRENDS: În ce constă portofoliul de soluţii DataKlas şi cui se adresează?

C.I.HTSS: Portofoliul de soluţii DataKlas este destul de vast şi acoperă linii de business distincte: comerţ (DataKlas Retail, DataKlas e-Commerce, DataKlas Vending, supply chain (DataKlas Wholesale, DataKlas Fleet), financiar (DataKlas Financial), resurse umane (DataKlas HRM, DataKlas e-Learning), marketing şi vânzări (DataKlas CRM, DataKlas SFA, DataKlas Visual Trade, DataKlas SFE), sănătate (DataKlas Medical) sau service (DataKlas Service Desk). Toate acestea sunt acoperite şi de soluţii de tip DataKlas BI, DataKlas Mobility, DataKlas BPM, DataKlas CRM. Soluţiile DataKlas sunt dezvoltate într-o manieră modulară şi scalabilă, astfel că se adresează şi se pretează mai multor profiluri de companii, atât celor care sunt la început, cât şi companiilor foarte mari; drept dovadă, în portofoliul nostru de clienţi activi se regăsesc deopotrivă companii ce înregistrează anual o cifră de afaceri de cca. 5 mil. euro, cât şi companii care înregistrează anual o cifră de afaceri de peste 500 mil. euro.

IT TRENDS: Care sunt principalii diferenţiatori pe care îi aveţi faţă de alţi competitori?

C.I.HTSS: Principalul diferențiator este însăși experienţa noastră, care acoperă atât capacitatea şi cunoştinţele tehnologice, cât şi cunoştinţele de business şi aplicabilitatea acestora. Investim continuu în structura, infrastructura şi dezvoltarea/adaptarea soluţiilor deja existente, astfel încât să deservim clienţii într-o manieră actuală, adaptată la noile condiţii de piaţă (cerinţe legislative, financiare, contabile sau de gestiune), care să le ofere un nivel superior de excelenţă şi productivitate.
Clienţii caută mai degrabă nişte parteneri pe termen lung, decât nişte furnizori tradiţionali de servicii şi sisteme, iar noi ne încadrăm perfect în această cerinţă.

IT TRENDS: Cărei categorii de clienţi vă adresaţi, care este profilul unui client tipic şi ce arie geografică acoperiţi?

C.I.HTSS: Nu există un profil tipic de client. Având o gamă largă de produse şi servicii, acoperim un segment vast de clienţi, fiecare unic în felul său. Acoperim toată România, având ingineri software în 11 dintre cele mai importante oraşe ale ţării. Pe lângă acoperirea naţională, avem deja clienţi şi peste graniţe: Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Germania, Franţa cu intenţia de extindere.

IT TRENDS: Care sunt cele mai complexe proiecte implementate şi aflate în exploatare?

C.I.HTSS: Cred că soluția DataKlas Wholesale ar putea fi considerată drept unul dintre cele mai complexe proiecte implementate vreodată pe segmentul de software. Aceasta s-a format pe baze puternice de cercetare, cunoştinţe de business şi capabilităţi tehnice, clasându-ne la nivel național chiar peste soluţii bine cunoscute şi frecvent utilizate, cum ar fi SAP. Avantajul nostru principal constă în flexibilitatea şi puterea de adaptare la condiţiile şi sistemul românesc. În prezent, această soluţie este aplicată cu succes de una dintre cele mai mari companii de comerţ din segmentul farmaceutic din România. Sistemul se integrează şi se interfaţează cu numeroase alte soluţii software (un bun exemplu ar fi integrarea cu sisteme de automatizare a forţei de vânzări şi interfaţarea cu sisteme de curierat), cât şi cu diverese echipamente ce deservesc optimizări ale procesului de picking, automatizarea proceselor logistice şi altele.

IT TRENDS: Care au fost principalele realizări din 2015?

C.I.HTSS: În anul 2015, ne-am concentrat pe creșterea cifrei de afaceri, iar rezultatele au fost foarte bune la acest capitol. Aceasta ne-a permis să creștem numărul de angajați și să continuăm procesul de extindere demarat anul trecut. Totodată, extinderea echipei a venit „la pachet” cu creşterea numărului de clienţi şi de proiecte noi pentru clienţii mai vechi.

IT TRENDS: Ce vă propuneţi pentru 2016 şi perioada următoare, atât din punct de vedere al dezvoltării business-ului, cât şi din punct de vedere al implementării unor noi tehnologii (VR, AR etc.)?

C.I.HTSS: Tehnologia avansează cu paşi repezi, așa că anul acesta multe dintre companii au decis că, pe lângă soluţiile software, este necesar un upgrade şi pe echipamente de networking şi infrastructură. Astfel că, pe lângă targetul nostru în ceea ce priveşte clienţii şi cifra de afaceri venită din software şi servicii, ne concentrăm foarte mult şi pe tot ce înseamnă infrastructură. Nu în ultimul rând, echipamentele de networking şi infrastructură vin cumva „la pachet” şi cu soluţiile de protecţie şi securitate, fie că vorbim despre soluţii on premises ori în cloud. Toate acestea le facem în parteneriat cu companii de renume ca: McAfee, Cisco, IBM, Dell, HP, Fortinet, Microsoft etc. Ne-am propus să continuăm dezvoltarea, îmbunătăţirea şi promovarea brandurilor noastre (companie şi produse), dezvoltarea de noi linii de servicii şi soluţii la cerere care exploatează tehnologia mobilă şi digitală, precum şi dezvoltarea de parteneriate strategice şi creşterea bazei de clienţi. În ceea ce priveşte noile tehnologii, ne dorim în continuare să ţinem pasul cu acestea! Iată de ce, anul acesta ne-am propus să punem pe piață soluţia noastră bazată pe realitatea augmentată.
Considerăm că suntem pe drumul cel bun, dar suntem încă la început.

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!