Nuvias, o nouă companie importantă de distribuție IT intră pe piața din România

Scherff Helge | 26 Sep 2017

Interviu cu Helge Scherff, Vice-Președinte Regiunea Centrala al Nuvias Group

IT Trends: Cine este grupul Nuvias?
Helge Scherff: Grupul Nuvias este un business pan-EMEA de distribuție cu valoare adăugată, care redefinește distribuția internațională, specializată pe zona IT.
Compania a creat o platformă pentru a livra o ofertă consistentă, cu valoare ridicată, bazată pe servicii și solutii, pentru întreaga zonă EMEA. Acest lucru permite comunității de parteneri și vendori să ofere clienților un suport excepțional de business și definește noi standarde pentru succesul canalului de distribuție.
Portofoliul grupului constă într-o gamă largă de soluții IT, concentrate acum pe trei zone: Cyber Security (bazată pe fostul Wick Hill); Advanced Networking (bazată pe fostul Zycko) și Unified Communications (bazată pe fostul SIPHON). În iulie 2017, compania DCB, distribuitor de soluții de securitate IT în zona Benelux, s-a alăturat grupului Nuvias. Toate aceste patru companii de top au demonstrat în trecut atât capacitatea de a oferi soluții tehnologice inovatoare de la vendori de talie mondială, cât și posibilitatea de a permite vendorilor și clienților să își crească cota de piață.
Grupul Nuvias are 21 de birouri regionale în zona EMEA, birouri ce deservesc și alte țări, în afara acestei zone. Cifra de afaceri a grupului depășește 350 milioane USD.
Repere Nuvias:
Iulie 2015: Rigby Private Equity investește în distribuitorul cu valoare adăugată Wick Hill
Decembrie 2015: Rigby Private Equity investește în distribuitorul cu valoare adăugată Zycko
Ianuarie 2016: Wick Hill și Zycko deschid primul birou comun în Austria
Martie 2016: Wick Hill aniversează 40 de ani
Iulie 2016: Wick Hill și Zycko se unesc sub numele Nuvias Group
Octombrie 2016: SIPHON Networks devine parte din Nuvias Group
Ianuarie 2017: Nuvias deschide un nou birou în Elveția
Aprilie 2017: Nuvias lansează competențele din zona de Unified Communications în zona EMEA
Iulie 2017: distribuitorul cu valoare adăugată DCB devine parte din Nuvias Group

ITT: Cum redefinește Nuvias distribuția IT?
H.S.: Redefinirea distribuției IT de către Nuvias se face prin furnizarea unitară pe tot teritoriul EMEA a competențelor și cunoștintelor noastre, asa cum nimeni nu o face în acest moment. Ne adresăm nevoilor de azi ale canalului. Până acum, distribuția tradițională nu a avut un astfel de scop și acoperire. Vânzarea orientată către rezultat, comparativ cu vânzarea orientată doar către produs. Distribuția ca și serviciu, nu doar distribuție de produse. Construim un nou tip de distribuitor pentru a se ridica la nivelul cerințelor noi și în evoluție ale canalului de distribuție.
Nuvias va furniza în toată zona EMEA serviciile și suportul tehnic cu valoare adăugată pe care și vendorii și partenerii noștri îl doresc.
Nuvias va oferi o cale rapidă către extinderea în zona EMEA a vendorilor care își doresc să crească în această direcție. Nuvias poate oferi cel mai bun suport posibil în vederea construirii unei baze de reselleri pentru a crește business-ul vendorilor.

ITT: Grupul Nuvias a fost recunoscut drept un distribuitor EMEA cu o creștere accelerată, conform UK Comms Business Awards 2017. SIPHON, una dintre firmele din grup, este în topul celor 50 de companii din UK ce activează în domeniul tehnologiei, conform Deloitte, cu o creștere de 723%, în ultimii 4 ani. Care este secretul acestui succes? Care sunt principalii diferențiatori ai Nuvias? Care sunt avantajele competitive pe care le poate avea un Partener dacă alege să lucreze cu Nuvias?
H.S.: Marele beneficiu al Nuvias pentru reselleri și vendori provine din serviciile comune pe care noi le‑am creat. Prin acumularea competențelor și cunoștințelor Wick Hill, Zycko, SIPHON și DCB, reușim să îmbunătățim și mai mult serviciile noastre și să le oferim clienților o reală valoare adăugată. Mai mult decât atât, printr-o cooperare strânsă reușim să oferim cel mai înalt standard al serviciilor noastre în toate regiunile, fără vreo discrepanță între acestea. În activitatea de zi cu zi, clienții vor beneficia de toate acestea prin servicii mai bune și oferte consistente, create pentru nevoile lor individuale.
Știind acest lucru, nu este deloc surprinzător că feedback-ul reseller-ilor și al vendorilor este predominant pozitiv. Ei primesc foarte bine valoarea adăugată crescută și zonele pe care le putem acoperi cu Nuvias.

ITT: La sfârșitul lunii octombrie Nuvias va organiza un roadshow în 4 orașe mari din România. Vă rugăm să ne oferiți mai multe detalii despre acest eveniment. Ce produse, soluții și concepte va prezenta Nuvias? Care sunt obiectivele principale ale acestui roadshow?
H.S.: Evenimentele din cadrul roadshow-ului vor avea loc la București (24 octombrie), Timișoara (25 octombrie), Cluj (26 octombrie) și Sibiu (27 octombrie) și vor fi adresate integratorilor și reseller‑ilor din zona de IT din România.
Roadshow-ul va fi o ocazie excelentă pentru reselleri să cunoască Nuvias, să afle care sunt competențele noastre, și să înțeleagă modul în care redefinim distribuția IT. Vom prezenta principalii vendori pentru piața din România, conceptul nostru de distribuție și serviciile profesionale personalizate, care sunt disponibile partenerilor noștri.
Reprezentanți ai Riverbed Technology, Arbor Networks (divizia de securitate a NETSCOUT), Malwarebytes, Macmon și HID Global vor fi prezenți la toate evenimentele pentru a se întâlni cu resellerii și a împărtăși cu aceștia experiențele și poveștile de succes din regiune.
Toți participanții se vor putea familiariza cu vendorii noștri, cu portofoliul de produse și poveștile de succes din România și alte țări.
Obiectivul principal al roadshow-ului este de a crea awareness pentru produsele și soluțiile Nuvias în rândul canalului de reselleri, de a demonstra partenerilor că noi și vendorii noștri le suntem dedicați și că îi vom susține cu expertiza noastră în zona de rețelistică și securitate, că-i putem ajuta cu servicii profesionale sau de tip managed services, pe care clienții lor le-ar putea solicita în discuțiile despre vendorii noștri.

ITT: Nuvias are deja parteneri în România? Cum vor fi livrate produsele, soluțiile și serviciile Nuvias pe piața românească? Cum vor fi organizate serviciile de consultanță, implementare, mentenanță și suport?
H.S.: Nuvias lucrează de câțiva ani cu unii integratori de soluții din România, însă, până acum nu am fost activi în dezvoltarea business-ului. De când suntem prezenți în România cu o echipă locală, am observat o creștere a solicitărilor și interesului pentru soluțiile din portofoliul nostru. Vedem acest lucru ca pe o confirmare că suntem pe drumul cel bun și că rezultatele așteptate nu vor întârzia să apară.

ITT: Nuvias intenționează să aibă o prezență directă pe piața din România, prin deschiderea unui birou local, sau prin achiziționarea unei companii locale? Dacă nu acum, poate pe viitor?
H.S.: După semnarea unor noi contracte de distribuție pentru România, în iunie 2017, am angajat o echipă locală care va dezvolta afacerea pentru noi și vendorii din portofoliu. Echipa din România cunoaște extrem de bine atât piața locală, tehnologiile, vendorii noștri (rețelistică și securitate), cât și partea de distribuție cu valoare adăugată.
În ceea ce privește planurile de viitor, Nuvias este hotărâtă să investească și să crească business-ul pe piața din România. Vom aduce și mai mulți vendori și ne vom crește prezența în canalul IT din România. Suntem aici pentru a dezvolta canalul de distribuție și ca să creștem alături de partenerii noștri.

ITT: Cum vor fi livrate produsele, soluțiile și serviciile Nuvias pe piața românească? Cum vor fi organizate serviciile de consultanță, implementare, mentenanță și suport?
H.S.: Echipa locală din România se va ocupa de toate aspectele ce țin de dezvoltarea afacerii, consultanță, livrarea și implementarea soluțiilor Nuvias, cu suport continuu din partea echipelor specializate din Germania și al vendorilor, dacă va fi necesar.
Combinația dintre o echipă locală experimentată, cu o excelentă cunoaștere a pieței românești și a tehnologiilor/soluțiilor Nuvias (cu suport din partea echipelor specializate în servicii profesionale) va asigura aceeași calitate a serviciilor și soluțiilor pe care le livrăm acum în celelalte 20 de țări din EMEA in care suntem prezenti.

ITT: Care a fost cifra de afaceri si profitabilitatea Nuvias pentru cel mai recent an fiscal?
H.S.: Cifra de afaceri a întregului grup Nuvias depășește 350 milioane USD.

Înregistrare: https://www.nuvias.com/events/nuvias-roadshow/

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!