Imprimarea cu jet de cerneală, cu 50% mai ieftină și de 3,5 ori mai rapidă decât cea laser

Decuseară Simona | 4 Apr 2018

Interviu cu Simona Decuseară, National Sales Manager at Epson Europe B.V.

IT Trends: După cum ne-a obișnuit deja, Epson a revenit recent cu un nou studiu privind utilizarea diferitelor tehnologii de imprimare și a percepțiilor preconcepute care îi împiedică pe unii utilizatori să ia cea mai bună decizie informată. Ce s-a schimbat, din acest punct de vedere, atât la nivelul regiunii, cât și în România?

Simona Decuseară: Aș începe prin a menționa faptul că Epson derulează un program dedicat protejării mediului, „Epson 2050”, prin care își propune ca până în 2050 să reducă emisiile de carbon de-a lungul ciclului de viață a echipamentelor și serviciilor sale cu până la 90%. Concluziile Epson, după aproape de 80 de ani de experiență în această industrie și după ce a testat tehnologia inkjet în mediul industrial, un mediu cu cerințe ridicate de productivitate și calitate, au fost că tehnologia cu jet de cerneală este mult mai economică și mai prietenoasă cu mediul. În contextul actual, în care conservarea mediului este o problemă globală, iar implementarea de politici corporative de protecție a mediului nu mai este opțională, oferirea unor echipamente mai puțin poluante și mai economice care să faciliteze alinierea la standarde pentru companii constituie pentru Epson o prioritate. În prezent, toate eforturile Epson sunt direcționate către tehnologia de imprimare cu cerneală unde avem investiții în derulare de 585 milioane de euro în noi unități de producție de echipamente, dar și în tehnologia PrecisionCore care a revoluționat, practic, imprimarea cu jet de cerneală. Încă sunt clienți care refuză imprimantele inkjet de teama că se usucă cerneala. Realitatea este că tehnologia PrecisionCore preîntâmpină uscarea cernelii și permite utilizarea fără probleme a imprimantei chiar și după o perioadă mai îndelungată de stand-by.

Legat de percepții, am derulat recent un studiu în rândul a 8.000 de profesioniști din 21 de țări europene, printre care și România, privind percepția asupra performanței tehnologiei

inkjet versus laser în mediul de business. Rezultatele au arătat că aproape 90% dintre ei nu erau familiarizați cu beneficiile utilizării imprimantelor cu cerneală. Practic, nu știau că sunt mai puțin poluante, mai rapide și că au nevoie de mai puțină întreținere. După ce s-au familiarizat cu aceste beneficii, 74% dintre ei și-au reconsiderat opțiunea și au declarat că ar alege imprimante cu jet de cerneală.

ITT: Care sunt avantajele reale ale utilizării tehnologiei cu jet de cerneală?

S.D.: În primul rând, dacă ne uităm la costurile de operare și întreținere, imprimantele cu jet de cerneală sunt cu cel puţin 50% mai economice decât cele laser din punct de vedere al costurilor de imprimare, cu până la 96% mai eficiente energetic și necesită cu până la 98% mai puține intervenții decât acestea. În plus, testele efectuate ne-au arătat că imprimarea inkjet este de 3,5 ori mai rapidă decât cea laser. Nu în ultimul rând, sunt mult mai puțin poluante. Astfel, generează cu până la 99% mai puține deșeuri și până la 92% mai puțin CO2.

ITT: Cât reprezintă vânzarea unor astfel de echipamente, procentual, din totalul vânzărilor realizate de Epson în România?

S.D.: În România, Epson comecializează aproape exclusiv echipamente cu jet de cerneală. În ceea ce privește poziția Epson pe piața locală, aș menționa faptul că am încheiat anul 2017 ca lideri pe segmentul imprimantelor și multifuncționalelor cu jet de cerneală, din punct de vedere al valorii vânzărilor, cu o cotă de 37%, conform IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker. Una din două imprimante cu jet de cerneală din gama de preț de peste 100 de euro, însemnând produse de generație nouă, rapide, ecologice și cu un cost de exploatare redus, vândute în România anul trecut, a fost Epson (cotă de 55%). În 2017, piața locală de echipamente inkjet a crescut cu 11% faţă de anul precedent, totalizând 10,76 milioane de euro, iar ca volum, livrările totale s-au situat în jurul a 116.000 de unități.

ITT: Ce acțiuni de promovare v-ați propus, în acest an, pentru a demonstra impactul real al utilizării soluțiilor cu jet de cerneală?

S.D.: În 2018 continuăm eforturile de educare a consumatorilor în această direcţie printr-o serie de evenimente dedicate tehnologiei şi echipamentelor cu jet de cerneală, precum şi prin studii şi articole dedicate. Anul trecut, Epson a lansat o generație nouă de imprimante EcoTank ITS pentru utilizatori casnici (L3050, L3060, L3070, L4150, L4160) și o gamă Premium pentru companii (L6160, L6170, L6190), cu un design compact, rezervoare de cerneală poziţionate frontal şi recipiente mai mari, mai economice și mai ușor de utilizat. Totodată, a lansat cea mai rapidă multifuncțională A3 cu jet de cerneală, WorkForce Enterprise WF-C20590, capabilă să imprime 100ppm. Vom continua să prezentăm avantajele tehnologiei care stă la baza acestora.

ITT: Într-un interviu, de anul trecut, estimați că până în 2019, în EMEA, 50% dintre contracte vor fi de tipul MPS (Managed Printing Services). Cât ne-am apropiat de această estimare? Care este situația în România?

S.D.: Contractele de tip MPS (Managed Printing Services) sunt tot mai populare în rândul companiilor, întrucât oferă vizibilitate clară asupra costurilor de imprimare şi cresc predictibilitatea cheltuielilor generate de print. Din aceste considerente, tind să devină opţiunea principală nu doar pentru  firmele cu flote de imprimare medii sau mari, ci şi pentru birourile de dimensiuni reduse care nu vor bătăi de cap.    

ITT: Care a fost structura vânzărilor Epson, în România, în 2017? Ce poziție ocupă Epson pe aceste segmente de piață?

S.D.: Cum spuneam mai sus, Epson a încheiat anul 2017 ca lider de piață pe segmentul imprimantelor cu jet de cerneală. Pe segmentul soluțiilor de videoproiecție, Epson și-a menținut și în 2017 cota de piață atât din punctul de vedere al valorii, cât și al numărului unităților vândute, pe o piață aflată în scădere. Valoric, Epson este liderul pieței, poziție datorată gamelor noi lansate, având specificații superioare în ceea ce privește rezoluția, luminozitatea, opțiunile de conectivitate etc.

ITT: Ce obiective v-ați propus pentru anul în curs?

S.D.: Fiind anul Campionatului Mondial de Fotbal, ne-am propus vânzări în creștere pe segmentul videoproiectoarelor. În mod tradițional, anii cu evenimente sportive sunt prielnici vânzărilor de soluții de videoproiecție. La această ciclicitate a pieței răspundem cu o ofertă extinsă, de peste 100 de modele (business și home cinema) şi cu campanii dedicate. Utilizatorii își pot recrea atmosfera de pe stadion, pe ecrane de mari dimensiuni, în culori reale, acasă sau pot da un impuls afacerii lor dacă deţin un pub, o terasă sau un restaurant. În ceea ce privește imprimantele, anticipăm o creştere a cotei de piaţă şi ne dorim să ajungem la cât mai mulți clienți pe care să îi ajutăm să înțeleagă beneficiile imprimării cu cerneală și să facă alegeri informate

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!