Fujitsu mizează pe Digital Co-Creation

Pavel Gabriel | 22 Dec 2017

Fujitsu România a organizat pe 28 noiembrie la Bucureşti o conferinţă de presă axată pe noutăţile şi inovaţiile prezentate la Fujitsu Forum Munchen 2017. Desfăşurat în jurul temei Human Centric Innovation: Digital Co-Creation şi înregistrând un număr de peste 12.000 de vizitatori, evenimentul a prezentat progresele importante înregistrate de Fujitsu pe cele patru verticale strategice de business: Cloud, Internet of Things şi Inteligenţă Artificială - toate aflate sub umbrela Cyber Security.

Un alt punct important al conferinţei de presă l-au reprezentat direcţiile strategice Fujitsu pentru România şi oportunităţile de integrare a noilor tehnologii prezentate la Munchen în soluţii pentru piaţa locală. Gabriel Pavel, Head of Fujitsu Balkans, a avut amabilitatea să puncteze pentru IT Trends câteve repere importante ale prezentării.

IT Trends: Ce soluții și tehnologii prezentate anul acesta la Fujitsu Forum urmează să fie implementate și în România?

Gabriel Pavel: Fujitsu Forum este ca în fiecare an o platformă de lansare a soluţiilor inovative, iar sarcina noastră este de a selecta, adapta şi implementa pe piata locală, împreună cu partenerii, clienţii şi aliaţii strategici, acele produse şi soluţii care aduc valoare adăugată. Dintre domeniile către care ne îndreptăm atenţia menţionez Sistemele Integrate PRIMEFLEX, Infrastructura Convergentă Nflex dezvoltată în parteneriat cu NetApp, dar şi soluţiile de retail.

Pentru anul viitor, domeniile focus pentru piaţa locală se vor axa, aşadar, pe produse şi soluţii pentru Datacenter, verticale de retail, financiar, utilităţi şi soluţii noi pentru sisteme de stocare şi infrastructuri convergente.

În plan financiar, pentru anul fiscal în curs, care a început în aprilie 2017 şi se termină în martie 2018, vizăm o creştere de 12-13% pentru România. Pe segmentul de servere suntem pe locul 3, în timp ce pe zona de stocare Fujitsu Eternus am înregistrat o creştere de 79% faţă de anul precedent. Tot de la 1 aprilie 2017, echipa din România se ocupă şi de Balcani, acoperind zece ţări.

IT Trends: Care sunt așteptările în ceea ce privește parteneriatul cu Lenovo, anunţat în cadrul Fujitsu Forum?

G.P.: Fujitsu Client Computing Limited, Lenovo şi Development Bank of Japan au pus bazele unui joint venture, care va intra in vigoare la inceputul urmatorului an fiscal. Parteneriatul se va axa pe cercetare, dezvoltare, proiectare, producţie şi comercializare a dispozitivelor Client Computing pe piaţa globală de PC-uri, suportul Lenovo urmând să vină în zona de Supply Chain. Prin această colaborare strategică, Fujitsu şi Lenovo îşi propun să impulsioneze creşterea, acoperirea şi competitivitatea pe piaţa PC-urilor atât în Japonia, cât şi la nivel global, urmând să valorifice capabilităţile Fujitsu în vânzări globale, suport pentru clienţi, R&D, producţie şi integrare a sistemelor şi să beneficieze de extinderea şi prezenţa globală a Lenovo.

IT Trends: Din experiența de până acum, cum este primit conceptul de Digital Co-Creation pe piața locală?

G.P.: Fujitsu România, în linie cu strategia globală a companiei, vine în întâmpinarea clienţilor săi cu o abordare verticală prin soluţii inovative particulare, sub umbrela abordării Digital Co-creation, abordare ce reuneşte tehnologiile inovatoare şi expertiza Fujitsu cu know-how-ul unic al clienţilor pentru a crea soluţii care să răspundă provocărilor de business. Fujitsu îşi susţine astfel clienţii în transformarea lor digitală prin servicii de conectare tehnologică, cu focus pe Inteligenţa Artificială, Internet of Things şi Cloud - toate sub umbrela Securităţii.

Pe plan local, un exemplu de succes al abordării Digital Co-Creation este colaborarea cu Heurtey Petrochem România - client, Radient Consulting – partener si Fujitsu – vendor, care a început cu achiziţionarea unui laptop Fujitsu în 2007, ce funcţionează şi astăzi în fabrica acestora de la Buzău, pentru a ajunge în prezent la propriul Data Center bazat pe tehnologie Fujitsu. Prin solutia construita impreuna, timpul total necesar proiectarii s-a redus de la 6 luni la doar 5 luni.

IT Trends: Care sunt noutățile pentru ecosistemul de parteneri?

G.P.: Fujitsu România consolidează ecosistemul de parteneri prin dezvoltarea şi extinderea Programului Select, ce presupune un set de acţiuni channel-centric dezvoltate pe două axe - Select Expert, program ce se bucură de o foarte mare dinamică şi proaspăt lansatul Select Start, program foarte bine primit de parteneri la doar 7 luni de la lansare.

 

IT Trends: În ce direcții va continua să investească Fujitsu?

G.P.: Fujitsu a făcut un val de investiţii în ultimii doi ani, care va continua si in anii care urmeaza. În ultimul an, a făcut reshape şi refresh complet la toată gama sa de produse, de la servere, staţii de lucru, până la linia de PC-uri ultra-portablile, şi noi anunţuri privind infrastructurile convergente (Nflex, în colaborare şi Netapp) şi hyperconvergente (în colaborare Nutanix). De asemenea, aşa cum spuneam mai devreme, a realizat progrese notabile pe cele patru verticale strategice de business - Cloud, Internet of Things, Inteligenţă Artificială şi Cyber Security, cele mai recente inovaţii din aceste domenii fiind evidenţiate la Fujitsu Forum.

În cloud, principala oportunitate de piaţă este constituită de Hybrid IT. Anticipând că în următorii doi ani jumătate dintre marile organizatii îşi vor gestiona resursele IT prin intermediul serviciilor cloud, Fujitsu Cloud Service K5 s-a extins în regiuni ca Marea Britanie, Finlanda, Germania, Spania şi America de Nord. De asemenea, Fujitsu furnizează o nouă capacitate de stocare privată dedicată, ce permite stocare locală a datelor chiar şi pentru medii cloud private, publice sau virtuale – un pas important în conformitate cu reglementările, precum Regulamentul General al Uniunii Europene vizând Protectia Datelor (GDPR).

Una dintre tehnologiile care determină dezvoltarea cloud-ului este Internet of Things, domeniu în care Fujitsu propune inteligenţa la noi niveluri, acoperind nivelul reţelei periferice – aproape de senzori. Pentru a facilita implementarea acestei oportunitati de către companii, Fujitsu a introdus FUJITSU INTELLIEDGE TM, ce asigură inteligenţă la nivelul periferic al reţelei şi utilizează inteligenţa artificială pentru a colecta, prelucra şi învăţa pornind de la datele generate de senzor, în vederea interconectării tuturor informaţiilor procesului de fabricaţie digitală, de la concepere la producţie şi întreţinere.

O tehnologie care merge mână în mână cu Internet Of Things este Inteligenţa Artificială (AI), ce continuă să deschidă noi căi de interpretare a informaţiilor de business. Fujitsu identifică un imens potenţial pentru AI şi se concentrează în a oferi soluţii clienţilor săi pentru a răspunde oportunităţilor existente în piaţă.

Nu în ultimul rând, capacitatea organizaţiilor de a funcţiona în lumea digitală depinde fundamental de o securitate informatică eficientă, esenţială pentru furnizarea de servicii digitale şi pentru protecţia mărcii, veniturilor şi încrederii clienţilor. Pentru a-şi consolida soluţiile oferite, Fujitsu a creat Global Cyber Security şi continuă să dezvolte servicii de cyber security, inclusiv servicii avansate precum Cyber Threat Intelligence şi Cyber Threat Analytics, bazate pe inteligenţa artificială şi automatizare, pentru o protecţie sporită şi o reacţie mai rapidă în cazul producerii unor incidente de securitate.

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!