Dell Technologies, infrastructură pentru viitorul digital

Stănescu Valentin | 6 Jun 2018

Dell Technologies sprijină companiile din România şi întreaga lume în drumul lor pe calea transformării digitale, în același timp ajutându-le pe parcursul inițiativelor lor cheie de transformare la nivelul întregii organizații. Un interviu amplu cu Valentin Stănescu, Country General Manager Dell EMC România, despre tot ce înseamnă Dell Technologies la ora actuală.

IT Trends: Dell parcurge de ani de zile un proces de configurare – re-configurare, în urma a numeroase achiziții, uneori vânzări, de companii și active. Dell este astăzi una dintre cele mai mari companii globale de tehnologie. Cum ați defini poziția globală pe piață a Dell în acest moment?

V.S.: Dell Technologies este o familie de companii unică, asigurând organizațiilor infrastructura esențială pentru construirea viitorului digital, transformarea tehnologiilor informatice și protejarea celui mai important activ al acestora: informația. Compania deservește clienți de toate dimensiunile din 180 de țări, începând cu 99% dintre companiile topului Forbes 500 până la consumatorii finali, având cel mai cuprinzător și inovator portofoliu, de la edge computing până la core computing și soluții cloud.

Structura noastră unică, a unei familii de operațiuni, ne permite să atragem talentele de cea mai bună calitate, inovând precum un start-up, dar în același timp oferind încrederea, serviciile și dimensiunea globală a unei companii mari. Ne concentrăm în primul rând asupra clienților noștri, investim în cercetare și dezvoltare pe termen lung și incubăm operațiuni cu potențial de creștere mare în zonele emergente.

 

IT Trends: Povestea fuziunilor și achizițiilor este o poveste fără sfârșit. După trecerea proprietății companiei „în mâini private”, pentru a se putea elabora strategii pe termen lung și a scădea influența cauzată de presiunile de la bursă, se zvonește că Dell ar dori să devină din nou o companie publică și că ar fi posibilă chiar o „fuziune inversă” (reverse-merger) cu VMware (companie din grup listată la bursă, din care Dell deține 80%). Cum comentați aceste zvonuri?

V.S.: După cum ați spus, acestea sunt zvonuri și nu le comentăm.

IT Trends: Care este poziția Dell pe piața din România în acest moment? Care sunt principalele categorii de soluții, produse și servicii promovate? Vă poziționați doar ca un furnizor de infrastructură? Vă rugăm să detaliați și să menționați și cotele de piață deținute.

V.S.: În România, clienții pot cumpăra produsele și soluțiile complete de la toate mărcile Dell Technologies. Pe piețele de centre de date și cloud computing, în ultimii 10 ani, le-am furnizat clienților tehnologie și soluții de vârf în domeniu. Pe lângă soluțiile de convergență a infrastructurii, oferim servere, echipamente de stocare și tehnologii de protecție a datelor. De asemenea, punem la dispoziția companiilor și utilizatorilor finali un portofoliu complet de produse, de la laptopuri, desktopuri, stații de lucru și tablete până la toate tipurile de periferice. Acest portofoliu este neegalat în domeniu și este disponibil în România prin intermediul partenerilor și distribuitorilor noștri, al retailerilor, precum și online.

IT Trends: Care sunt principalele verticale de piață, care contribuie în cea mai mare măsură la realizarea cifrei de afaceri Dell din România, în acest moment? Ce alte verticale de piață vă propuneți să abordați în perioada următoare?

V.S.: Pe segmentul B2B din România ne concentrăm pe sprijinirea clienților noștri, pentru a-i ajuta să crească și să se transforme din punct de vedere digital, acest segment reprezentând principala noastră oportunitate de creștere.

IT Trends: În ce măsură au intrat și pe piața românească modelele flexibile de consum, finanțate de Dell Financial Services? Ce categorii de soluții, produse și servicii pot fi achiziționate „on demand”?

V.S.: Dell Financial Services este disponibil în majoritatea țărilor unde Dell EMC are o prezență indirectă, iar finanțarea este disponibilă pentru orice client. Cu toate acestea, nu se aplică automat exact aceeași metodă în toate țările. Fiecare entitate națională abordează acest serviciu în manieră proprie. Vom testa modelul în România pentru a vedea dacă este potrivit pentru piața și clienții noștri.

IT Trends: Transformarea digitală este mai mult decât un nou „buzzword”, un nou slogan. Cum ajută Dell companiile din România să se transforme și își realizeze potențialul digital în cadrul acestei noi (r)evoluții digitale?

V.S.: Transformarea digitală este un termen pe care îl auzim peste tot. Companiile se concentrează asupra propriei transformări digitale pentru a le ajuta să devină mai agile și capabile să furnizeze produse diferențiate înaintea concurenței. Putem sprijini dezvoltarea afacerilor din România în drumul lor pe calea transformării digitale, în același timp ajutându-le pe parcursul inițiativelor lor cheie de transformare la nivelul întregii organizații.

Rata de dezvoltare a tehnologiilor poate provoca dificultăți companiilor în a înțelege cum și unde să investească în tehnologie. Acestea au nevoie să știe că tehnologia în care investesc va rămâne relevantă și va asigura o rentabilitate a investițiilor în următorii 3 - 5 ani și că planurile lor vor fi susținute de o infrastructură tehnică flexibilă și relevantă.

Am elaborat o structură internă care să satisfacă toate aceste nevoi într-un mod specializat și integrat. Avem convingerea că această impresionantă schimbare adusă de transformarea digitală prezintă o multitudine de oportunități, dar, pentru a juca un rol și a își maximaliza șansele în această nouă revoluție industrială, companiile trebuie să facă pașii necesari pentru a se transforma digital.

 

IT Trends: Transformarea digitală presupune și o transformare a forței de muncă și o transformare a securității. Cum își ajută Dell partenerii și clienții să realizeze aceste transformări?

V.S.: Într-adevăr, experiența angajaților va fi fundamental diferită, iar Dell Technologies susține această transformare a forței de lucru nu numai prin intermediul desktopurilor, laptopurilor și tabletelor furnizate de soluțiile noastre pentru clienți, ci și prin desktopuri virtuale și spații de lucru digitale furnizate prin intermediul tehnologiei asigurate de VMware.

Dacă angajații accesează aplicații și informații indiferent de locul în care se află, este necesară și o transformare a securității. Datele se îndreaptă tot mai mult către edge computing pe cel mai mare număr de dispozitive întâlnit vreodată, prin urmare atitudinea organizațiilor în privința securității trebuie să evolueze către protejarea afacerii fără ca acest lucru să reprezinte un impediment în calea acesteia. Asigurăm securitatea afacerilor clienților noștri, de la edge computing până la core computing și soluții cloud, prin intermediul RSA și al Secureworks.

IT Trends: Piața se orientează tot mai mult către produse și soluții AR (Augmented Reality) și VR (Virtual Reality). Se simte această tendință și în România?

V.S.: Tehnologiile emergente, precum inteligența artificială (AI), realitatea augmentată (AR), realitatea virtuală (VR) și progresele înregistrate în Internet of Things și în domeniul cloud computing, se dezvoltă datorită evoluțiilor exponențiale în materie de software, analitică și putere de procesare. Granițele dintre realitatea „reală” și realitatea augmentată încep să dispară, iar viabilitatea comercială a realității augumentate este deja evidentă.

Desigur, și realitatea virtuală are perspective solide. Aceasta va transforma, fără îndoială, domeniul divertismentului și jocurilor electronice în viitorul apropiat, datorită experiențelor captivante pe care le oferă, dar, în mod sigur, realitatea augumentată va deveni principalul mod de a crește la maximum eficiența umană și de a culege beneficiile „cunoașterii tribale” ale unei forțe de lucru aflată în evoluție. România urmează aceeași tendință.

IT Trends: Cum ați încheiat (în România) exercițiul financiar precedent? Ce obiective vă propuneți pentru exercițiul financiar curent?

V.S.: Rezultatele noastre financiare au fost în conformitate cu așteptările noastre și cu obiectivele comerciale generale ale companiei noastre, dar și în concordanță cu piața, desigur. Obiectivele noastre în anul anterior au fost integrarea celor două companii, în același timp asigurându-ne că ne păstrăm orientarea către client, să ne concentrăm asupra furnizării principalelor noastre servicii într-un mod consistent și sprijinirea clienților noștri.

În acest exercițiu financiar, ne concentrăm pe sprijinirea clienților noștri și a pieței românești în această perioadă critică, dar și plină de oportunități pentru clienții noștri, al cărei fundament este tehnologia. Pentru a realiza acest lucru, ne vom strădui să menținem direcția companiei și să continuăm să ne extindem poziția pe piața locală.

 

 

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!