Acer își consolidează parteneriatele și oferă hardware + software + servicii

Balmuș Constantin | 15 Nov 2017

Interviu cu Constantin Balmuș, Șef Reprezentanță, Acer în România despre evoluția pieței, produsele lansate la IFA Berlin 2017 și planurile de sfârșit de an

În iulie, IDC anunța o ușoară creștere a pieței globale de PC-uri, în timp ce Gartner anunța o scădere (pentru al 11-lea trimestru consecutiv). Alte surse afirmă că în ultima vreme a crescut valoarea medie de vânzare pe PC. Vorbim de fapt despre o piață matură, stabilizată, plată? Cum se prezintă situația de fapt și care sunt perspectivele? Cum se poziționează Acer, atât la nivel global, cât și la nivel național?

În concordanță cu raportările IDC la nivel global, piața globală de PC-uri a stagnat în primele 6 luni ale anului 2017, la nivel global comercializându-se 121 milioane de PC-uri. Piețele mari (USA, Europa de Vest, Asia-Pacific) au fost constante, regiunea cu creșterea cea mai mare fiind Europa Centrală și de Est, cu +5%, YoY. Piața de PC-uri din România a înregistrat o creștere de 2.2% în unități, în special datorită revenirii pe creștere a segmentului comercial (business), unde s-a înregistrat de fapt și creșterea cea mai mare a prețului mediu de vânzare. În regiune, România continuă să fie a doua piață ca mărime, după Polonia, piața totală de PC-uri estimată pentru 2017 fiind de aproximativ 700.000 unități.

La nivel global ACER, unul din producătorii de PC-uri din top 5, se poziționează ca fiind o companie de hardware + software + servicii, fondată în 1976, cu prezență în peste 160 de țări,  dedicată cercetării, design-ului, marketării și vânzării de produse inovatoare menite să îmbunătațească viața oamenilor. Compania și-a îndreptat în continuare eforturile către dezvoltarea PC-ului (laptop-uri și desktop-uri), spre 3 direcții strategice de business: laptop-uri convertibile, subțiri și ușoare, laptop-uri și desktop-uri de gaming, laptop-uri și desktop-uri de business. Dezvoltarea a cuprins și produsele din zona de display: monitoarele LCD și videoproiectoarele, precum și soluțiile din zona Cloud și Internet of Things. Focusul a fost îndreptat către dezvoltarea de produse premium, destinate celor mai pretențioși clienți.

Ce obiective de business și-a propus Acer România pentru acest an și cum credeți că vă veți situa față de previziunile pe care vi le-ați asumat?

În România, ACER și-a propus ca, pe lângă obiectivele de business tratate de companie, să consolideze parteneriatele existente cu clienții locali. Previziunile asumate către companie se vor îndeplini mai mult de 110% până la final de an, performanța fiind realizată pe o piață destul de instabilă și greu de previzionat. Aici ne referim în particular la piața de consumer electronics – produse tip “pentru acasă” – unde ACER are cei mai mulți clienți. Câștigăm noi clienți și din zona business – în special datorită raportului foarte bun preț vs specificații tehnice, dar și a serviciilor post-vânzare oferite - lucru care a ajutat compania să se impună în diverse licitații și proiecte.

Cum se prezintă piața de desktop-uri din România? Când va fi disponibil noul desktop Aspire S24 în România? Cum credeți că va fi primit de piață?

Piața de desktop-uri din România, din punct de vedere unități vândute, scade în prima jumatate a anului cu -25%, conform IDC. Scăderea este datorată în special segmentului “pentru acasă”, unde desktop-ul se re-inventează și se nișează pe segmentul Gaming – produse de valoare mai mare, dar cu volum mai mic în vânzări. Un segment care rămâne relativ constant îl reprezintă PC-ul business, în timp ce produsele tip All In One încep să se impună prin ergonomie și funcționalități. Un astfel de produs este desktop-ul all in one Aspire S24 – un All in One subțire, cu design de excepție, recent lansat de companie și care este așteptat în România în luna decembrie a acestui an.

La IFA Berlin, la începutul lunii septembrie, Acer a lansat o pleiadă de produse noi, dintre care s-au remarcat mai ales desktop-urile de gaming Acer Predator Orion 9000 și noile notebook-uri 2-in-1 Acer Swift 5, Spin 5 și Acer Switch 7 Black Edition. Ce atu-uri credeți că au în fața competiției?

Gaming-ul și comunitatea de gameri devin strategice pentru compania Acer în 2017. Desktop-ul de gaming Acer Predator Orion 9000, precum și noile laptop-uri din gama Predator – Helios 300 și Triton 700 – vin să completeze gama Predator și să facă brandul mai puternic pe zona de gaming, oferind soluții complementare și celor mai împătimiți jucători de e-Sports. Predator Orion 9000 este cel mai puternic PC pe care l-am produs vreodată. Este un desktop echipat în versiunea de top, cu un procesor Intel® Core™ i9 Extreme Edition, cu 18 nuclee și 36 de thread--uri, cu până la patru plăci grafice AMD Radeon™ RX Vega sau două NVIDIA® GeForce® GTX 1080Ti instalate în SLI și care dispune de răcire cu lichid - o platformă care întrece chiar şi visele jucătorilor şi utilizatorilor de aplicaţii grafice intensive.

Noile notebook-uri Aspire Swift 5, Spin 5, Switch 7 Black Editon excelează prin performanțe de top oferite de generația a 8-a de procesoare de la Intel, având ca atu-uri finisajele premium și un design cât mai subțire. Aspire Swift 7 este cel mai subțire ultrabook – având sub 0.9 cm – și încorporează și un modul LTE 4G. Switch 7 Black Edition este un convertibil de 13.5 inch care este echipat cu o placă video dedicată, GeForce MX 150 și sistem de răcire pasivă, Acer LiquidLoop™, având numai 1.13 kg. Toate produsele ultra subțiri vor fi echipate cu a opta generație de procesoare Intel.

Ce alte produse, care considerați că vor avea un impact semnificativ în piață, a lansat Acer la IFA 2017?

Monitoarele sunt o categorie de produse care devin din ce în ce mai accesibile clientului final, datorită dezvoltării panelurilor de mari dimensiuni și a apariției ecranelor curbate pentru monitoarele de gaming.

Pe lângă PC-urile lansate în cadrul IFA 2017, ACER și-a îmbunătățit gama de produse de tip display high-end. Unul din monitoarele recent lansate este Acer Predator X35. Acest monitor masiv de 35 de inci are un aspect 21:9, o curbură de 1800R și o rezoluție de 3440 x 1440 pixeli (WQHD). Compatibil cu tehnologiile NVIDIA G-SYNC, Acer HDR Ultra și Quantum Dot, monitorul oferă de asemenea, cel mai bun contrast posibil cu HDR (High Dynamic Range). Tehnologia avansată de ajustare locală a luminozității în 512 zone controlate separate iluminează ecranul doar atunci și acolo unde este nevoie. Predator X35 oferă un spațiu de culoare mai amplu și o cromatică mai saturată, acoperind 90% din standardul de culoare DCI-P3 și dispune de un interval de luminanță de câteva ori mai mare decât cel al monitoarelor cu o gamă dinamică obișnuită. Timpul rapid de răspuns, de 4 ms, și rata de refresh de 200 Hz, în combinație cu NVIDIA G-SYNC, furnizează o experiență de joc fluidă și realistă.

Tot la IFA, Acer a lansat și două videoproiectoare high-end pentru home cinema: modelul VL7860 oferă o calitate incredibilă a imaginii, grație tehnologiei de proiecție cu diodă laser, a rezoluției Ultra HD 4K (8,3 megapixeli pe ecran) și a unui raport de contrast de 1.500.000:1, optimizat prin DynamicBlack™, precum și P8800, un proiector Ultra HD 4K cu o luminozitate de până la 5.000 de lumeni și un raport de contrast de 1.200.000:1.

Ambele proiectoare sunt compatibile HDR (High Dynamic Range) și pot reproduce o gamă dinamică extinsă de intensități luminoase, cu un contrast extins și un interval mai amplu de niveluri de strălucire

Ce ne puteți spune despre oferta ACER pentru educație, firme mici și mijlocii? Care sunt produsele și tehnologiile nou lansate?

Odată cu transformarea Acer într-o companie de hardware + software + servicii, s-a lărgit și gama de produse comercializate. Atacăm piața de soluții destinate segmentului educațional cu foarte multe modele de Chromebook-uri, device-uri cu preț foarte bun, cu diagonala display-ului de la 11” la 15.6”, bazate pe sistemul de operare Google Chrome. Pentru zona IMM și cea comercială, s-a îmbunătățit gama de produse, odată cu lărgirea portofoliului produselor de business – Desktop-urile de business Acer Veriton și laptop-urile TravelMate, produse care se vând în licitații și proiecte.

Ce surprize pregătiți pentru campaniile de Black Friday și pentru finalul de an?

Pentru sfârșitul acestui an ne dorim să punem clientul final pe primul loc și mizăm exclusiv pe linia nouă de produse lansată de companie în vara anului 2017. Vom fi prezenți cu toate soluțiile disponibile pe zona de mobilitate: laptop-uri multimedia, ultra-subțiri, detașabile și convertibile. Focusul nostru la nivel local va fi pe zona de gaming, unde ne propunem o creștere a cotei de piață pentru laptop-urile și desktop-urile de gaming. Surprizele de Black Friday vor veni din zona de laptop-uri și monitoare, cu oferte foarte bune pentru produsele multimedia și de gaming.

Cursurile Agora

Alege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferintaAlege conferinta
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: București
 • Când: în curând
 • Info: 2 zile
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 1 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora
 • Unde: Bucharest, Romania
 • Când: în curând
 • Info: 2 day course
Participa la curs
Cursul Agora

Cea mai recentă conferinţă Agora

12 decembrie 2017

Data Centers & IT Infrastructure Management

Data Centers & IT Infrastructure Management

Viitorul este în cloud, mobil și social. Fenomenul Internet of Things devine și el realitate. În 2020 pe glob vor exista 50 de miliarde de dispozitive, care vor produce 35 zettabytes de [...]

 
Fii la curent cu ultimele noutati agora.ro!