23
sep
2015

Tabara de toamna: IT will be fun!

Co-organizatori

  • Unde: Busteni, Prahova
  • Când: 23 septembrie 2015, ora 09:00
  • Info: 23-27 septembrie
Conferinta Agora

Tabara de toamna: IT will be fun! 23 – 27 septembrie, Busteni 


Da, am decis, ca in acest an (dupa 7 editii) sa rebotezam cunoscuta noastra Scoala de Vara. De ce? Din mai multe motive:
1. Are loc in septembrie si nu este in mod necesar o scoala;
2. Este o relaxare care imbina cate ceva din cunoastere, din IT, din lumea tehnica, din dezvoltarea noastra personala, deci este fun la noi in tabara;
3. Si, de ce sa nu o spunem, toata lumea (partidele included) organizeaza “scoli de vara”, ceea ce ne duce deja in derizoriu cu initiativa noastra atat de frumoasa;
4.  Este totusi un loc unde se invata multe, dar altfel si, mai ales de placere, iar la plecare toata lumea este absolventa!
5.  Nu se dau note, ci premii!
6. Tabara noastra este, in ultima instanta, un mix de tehnologie, networking, cunoastere de sine, oportunitati de cariera si de recrutare, invatare altfel (IT will be fun!).


Va fi o tabara de 5 zile in care ne propunem sa facem ceea ce stim mai bine, adica sa imbinam IT-ul cu fun-ul, cu distractia si cu cateva indrumari pentru o viata mai buna in care sa ne descoperim calitatile, hobby-urile si mai ales cum sa le transformam in prosperitate si abundenta in vietile noastre.


Asadar, pe data de 23 septembrie, te asteptam la Busteni, in apropierea Palatului Cantacuzino, la poalele Caraimanului, cu deschidere, curiozitatea de a afla lucruri noi (inclusiv despre tine) si dorinta de a explora si de a te autoexplora! Tehnologia face astazi parte din viata noastra la modul plenar: lucram, traim, vietuim practic in si cu lumea virtuala. O putem face mai bine? O putem face altfel? Iata cum:
 

Ziua I – miercuri, 23 septembrie - ajungem la Busteni (ne cazam) si ne cunoastem. Se numeste in limbaj de team-building, ice-breaking, adica sa spargem gheata intre noi, sa ne simtim bine si sa ne distram putin.   
 

Ziua a II-a – joi, 24 septembrie
1.  Tema diminetii  este “Pune mana si lucreaza”, adica un fel de “hands-on-lab”  dedicata tehnologiilor care ne schimba viata: cloud, virtualizare, aplicatii. Cum sa? Este intrebarea la care vom incerca si raspunsuri. De ce? Pentru ca apar joburi noi, meserii noi (cloud architect, IT-as-a–service, marketing in social networking, securitatea datelor – si nu numai in cloud etc.), aplicatii noi care presupun abilitati, indemanare, cunoastere.
2.  Dupa pranz, avem un excelent program complementar cu tema: Esti un lider? Esti creativ? Daca da, e bine, daca nu, afla cum poti deveni toate acestea si inca ceva mai mult! Acest program va fi sustinut de speakeri cu greutate, care au devenit adevarate autoritati in domeniul lor;  iar seara, cina si fun! Bustenii sunt ofertanti din acest punct de vedere!
 

Ziua  a III-a – vineri, 25 septembrie
1.   Tema diminetii: Web-ul nostru cel de toate zilele! Vei afla si vei invata de la specialisti autorizati cum sa iti faci un site de web, ce inseamna realitatea augmentata si cum o poti folosi, care sunt pasii si ce inseamna Internet of Things (IoT) si multe altele. Curs intensiv de WordPress, avand ca finalitate realizarea unui site (avand la baza o tema predefinita si, fireste, vom da premii! Si un alt curs intensiv de Augmented Reality, avand ca finalitate o aplicatie realizata cu Aurasma (ex.: recunoasterea vizuala, cu ajutorul telefonului mobil,  a unei imagini si "declansarea" unui filmulet pe ecranul mobilului)
2.   Dupa pranz, in cadrul programului complementar, vom raspunde la intrebarea “Stii sa comunici?”. Sa stiti ca aceasta stiinta si arta a comunicarii nu apartine doar comunicatorilor cu diploma in comunicare si relatii publice, ci este un atribut esential vietii noastre, de la cea de familie la cea de la locul de munca. Multe situatii conflictuale poate ar fi rezolvate daca s-ar comunica corect. De cine depinde comunicarea? Cum comunic un mesaj? Manipulare vs persuasiune; invatamant vs educatie etc., toata convietuirea noastra tine in ultima instanta de modul in care comunicam.   
 

Ziua a IV-a – sambata, 26 septembrie
1.  Tema diminetii: Telecomunicatiile, mobilitatea, aplicatiile in contextul unei lumi si societati globale; securitatea datelor si viata privata; lumea digitala si provocarile cu care vine aceasta lume inseamna in ultima instanta viata fara frontiere (cloud, vitualizare, centre de date) care vine cu alte predicate si provocari;
2.  Dupa pranz, o alta intrebare si mai multe raspunsuri: Stiu totul despre mine?  O sa aflam…
 

Ziua a V-a – duminica, 27 septembrie: avem festivitate! Diplome de absolvire, premii  si… cu tristete plecam acasa!

Daca:
-    ai minim 18 ani,
-    esti absolvent, student al unei universitati de IT sau pur si simplu esti pasionat de IT,
-    esti curios sa explorezi noi zone de cunoastere sau pur si simplu sa te explorezi pe tine,
Vino in tabara noastra! Nu o sa iti para rau! Te asteptam si tine legatura cu noi, inscrierile se fac contactand-o pe Marina Enache (marina.enache@agora.ro).


Participarea consta intr-o taxa de 300 Ron pentru studentii care achita pana la 1 august 2015, 400 Ron pentru cei care achita pana la 1 septembrie. Tariful include mesele si cazarea si nu include transportul pina la locatia de desfasurare a Taberei de Toamna.